Iljazović bi bombom na poslanike brčanskog parlamenta

Poslanik političke partije „Narod i Pravda“ u brčanskom parlamentu Abdulah Iljazović, izjavio je na HIT televiziji da bi najradije bacio bombu na sve ljude koji su sjedili na svečanoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH održanoj 8. marta 2021.godine.

„Kad sam prvi put bio na svečanoj sjednici 8. marta, kada sam ušao u Dom kulture, prvo što sam pomislio kad sam vidio sve one ljude, trebalo bi ovdje baciti jednu bombu, da se sve ovo riješi. To je bila moja prva zamisao. Zamislite kakvi su ljudi tamo“, poručio je 26-godišnji Iljazović.

Od ovakve vrlo opasne i prijeteće poruke još se ni jedan politički subjekt u Brčkom nije ogradio, čak ni iz njegove stranke.

Da izjava ne ostane bez reakcije zvaničnika, potrudili su se u Policiji Brčko distrikta. Oni će prema informacijama, od poslanika Iljazovića zatražiti pojašnjenje izrečenih stavova o svečanoj sjednici , kojoj je prisustvovao i supervizor Majkl Skenlan.

Podsjetimo, Iljazović je prije četiri godine bio optužen za trgovinu drogom. Nabavljao je, vagao i preprodavao drogu, sve dok on i njegov kompanjon u septembru 2017. nisu uhvaćeni i optuženi.

Iljazović je na širim BH prostorima poznat po izjavi koju je objavio na svom FB profilu u toku predizborne kampanje: ”Samo da se zna, kod mene je gram bio gram”.

 

(E.N./nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime