Ilićka: Psi lutalice u školskom dvorištu

Brojni građani Ilićke prethodnih dana uznemireni su čoporom pasa lutalica koji već neko vrijeme luta ovim naseljem.

Fotografija koja je nastala juče u vrijeme školskog odmora, a na kojoj se vidi čopor pasa lutalica pre samim ulazom u školu u naselju Ilićka govori mnogo više od riječi.

Građani Ilićke u razgovoru za naš portal kažu da je nekoliko incidenata već bilo, ali da na sreću niko nije povrijeđen. Ipak, ukoliko se po ovom pitanju ništa ne poduzme, pitanje je vremena kada će gladni i uplašeni psi napasti slučajnog prolaznika.

- Reklama -

Predsjednik Mjesne zajednice Ilićka, Damjan Dundžić, kaže da je ova institucija uradila sve što je u njenoj moći po ovom pitanju.

“Mi smo, kao Mjesna zajednica, uputili nekoliko dopisa nadležnim organima, ali djelovanja po ovom pitanju još uvijek nema. Upoznati smo sa problemom i pokušavamo da ga riješimo, ali na žalost, mehanizme za takvo nešto nemamo“,kaže Dundžić.

On dodaje i da je odgovor nadležnih do sada bio da su zbog nepostojanja adekvatnih stočnih jama kapaciteti azila popunjeni.

Podsjetimo nadanašnjoj sjednici Skupštine Distrikta donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o obavljanju djelatnosti od opšteg interesa kojom je povećan iznos novca namijenjen uklanjanju pasa lutalica.

Umjesto dosadašnjih 100.000 KM za ovu namjenu će se izdvajati 220.000 KM, a JP “Komunalno Brčko” biće zaduženo da osim uklanjanja i zbrinjavanja pasa lutalica izmiruje i obaveze koje nastanu kao posljedica podnošenja odštetnih zahtjeva. Izmjenom, sredstva koja se po ovom osnovu izdvajaju iz budžeta Brčko distrikta povećana su sa 100.000 na 220.000 KM na godišnjem nivou.

Izgleda da ni ova sredstva nisu dovoljna da građani ne žive u strahu. Možda će novo povećanje cijena komunalnih usluga riješiti probleme…
(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime