Ilićka: Problem nedostatak parking površina

Brčansko naselje Ilićka koje ima oko 4.500 stanovnika, iako jedno od najmlađih može se pohvaliti nizom realizovanih infrastrukturnih projekata.

Do sada je izgrađena osnovna škola, nedavno i kružni tok, a planirana je izgradnja obdaništa, kao i stadiona.

- Reklama -

“Za našu školu svi koji su stručni kažu da je najsavremenija škola u Distriktu. U naselju treba da počne izgradnja i obdaništa koju finansira Vlada Repbuke Srbije. Rok za izgradnju obdaništa je kraj ove godine. Za samu bezbjednost u naselju bitan nam je bio i projekat kružnog toka koji je upravo završen u planiranom roku i zbog toga smo zahvalni svima koji su tome doprinijeli. A što se tiče stadiona, FK “Ilićka” je kroz donaciju Vlade RS-a dobio određena sredstva, negdje oko 180.000 maraka, sa kojima treba da počne izgradnja pomoćnog terena”, precizirao je predsjednik MZ Ilićka Damjan Dundžić.

On ističe, da su u toku radovi na drenaži zelenih površina u okviru projekta uređenja parka koji košta 281.000 maraka, i gdje će biti potrebno još sredstava da se isti kompletira i završi.

U budžetu za ovu godinu, dodao je i da su izdvojena sredstva za povećanje parking površina.

“To je problem sa kojim se borimo i sa kojim ćemo sigurno sada izaći kao sa prioritetom jer Ilićka za sada ima jako malo parkinga u odnosu na broj automobila, tako da se cijele kolovozne trake koriste kao parkinzi što nije dobro za samu bezbjednost”, rekao je Dundžić.

Kao prioritet koji se još mora riješiti, izdvojio je problem kanalizacije gdje fekalna kanalizacija nije odvojena od odvoda površinskih voda zbog čega dolazi do plavljenja podrumskih prostorija u određenim ulicama.

“Te podrumske prostorije nisu bile planirane prvobitnim planom, tako da sada imamo određeni broj idejnih rješenja koja su relativno skupa ali se to mora riješiti”, naglašava Dundžić.

Prema njegovim riječima, riješiti se mora i problem kada su u pitanju javne česme u ovom naselju.

“Imamo dva arterska bunara gdje voda po hemijskim i bakteriološkim analizama nije za piće. Imamo i jednu česmu u blizini parka kod škole koja ne radi. Potrudićemo se da nju osposobimo, jer je to svakako bezbjednije nego da mještani prelaze magistralu da bi otišli po vodu za piće”, istakao je Dundžić.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime