Ilićka dobija teren sa vještačkom travom

Nakon što je nedavno počela izgradnja sportskog balona, danas stiže još lijepih vijesti za ljubitelje sporta u Brčkom – Ilićka uskoro dobija teren sa vještačkom travom.

Naime, Vlada Brčko distrikta je na današnjoj vanrednoj sjednici usvojila Odluku o odobravanju programa za sufinasiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu.

Po ovoj odluci u program uključene dvije mjesne zajednice iz Distrikta, “EŠ” naselje i “Ilićka”.

“Brčko distrikt BiH učestvuje u sufinasiranju 30% dok je ostali dio sredstava obezbijeđen od strane donatora Vlade Švedske i Švajcarske putem UNDP-ja, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija. Ukupna sredstva u ovom programu su oko 20 hiljada maraka. U MZ “EŠ” radiće se rekonstrukcija i opremanje terena za male sportove, a u MZ “Ilićka” postaviće se vještačka trava kod objekta mjesne zajednice”, pojašnjava Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove.

Damjan Dundžić, predsjednik MZ Ilićka, u razgovoru za nula49.com ističe da je ponosan na ovaj projekat kome će se iskreno obradovati svi ljubitelji sporta u našem gradu.

“Radi se o otvorenom fudbalskom terenu sa travnatom podlogom od 4.2 mm. Mi ćemo, uporedo sa postavljanjem samog terena, raditi na ograđivanju igrališta, kako bi bio adekvatno zaštićen i tako omogućio korisnicima da u potpunosti uživaju”, objašnjava Dundžić.

“Realizacija se očekuje uskoro, a teren će biti dostupan svima koji budu željeli da ga koriste. Uz balon salu koju gradi Omladinski pogon FK Ilićka 01, sigurno je da će biti mjesta za sve koji žele da uživaju u sportu”, dodaje predsjednik MZ Ilićka.

Dundžić za kraj izražava i nadu da će ovaj i slični projekti naročito podstaći djecu i mlade da više vremena provode baveći se fizičkim aktivnostima i u sticanju zdravih navika.

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime