Идејно рјешење за брчанску аутобуску станицу завршено, чекају се финансије - nula49.com
spot_img
spot_img

Идејно рјешење за брчанску аутобуску станицу завршено, чекају се финансије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Завод за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта израдио је идејно рјешење за изградњу савремене и модерне аутобуске станице.

Влада Брчко дистрикта је прошле године упутила захтјев Заводу за планирање, прјектовање и развој Брчко дистрикта да изради идејно рјешење за брчанску аутобуску станицу и оно је завршено.

„Аутобуска станица ће се налазити на истој локацији као и до сада, имат ће око 1.600 метара затвореног простора гдје ће се налазити чекаоница, шалтери за продају карата, билетарница и други комерцијални садржаји, а отворени простор који се простире на површини од око 5.000 метара служио би за несметан промет аутобуса који би у доласку имали на располагању седам перона и три перона у одласку“, казао је Исмет Дедеић, директор Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта БиХ.

Према његовим ријечима објект аутобуске станице је пројектован по узору на савремене и модерне овакве објекте широм Европе и свијета, те сматра да је добио подршку од свих надлежних у брчанској Влади.

„Аутобуска станица је врло значајан објекат за ову локалну заједници, јер је то свим путницима први сусрет са самим градом и врло је важно да је он адекватно и модерно уређен, како би тај први утисак остао у сјећању свих који долазе у Дистрикт“, додао је Дедеић.

Будући да је Завод за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта израдио идејно рјешење за изградњу савремене и модерне аутобусне станице, сада се очекује да Влада Дистрикта подузме наредне кораке на изради главног пројекта и начину његовог финансирања, закључио је Исмет Дедеић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img