spot_img
spot_img

Idejno rješenje za brčansku autobusku stanicu završeno, čekaju se finansije

spot_img
spot_img

Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta izradio je idejno rješenje za izgradnju savremene i moderne autobuske stanice.

Vlada Brčko distrikta je prošle godine uputila zahtjev Zavodu za planiranje, prjektovanje i razvoj Brčko distrikta da izradi idejno rješenje za brčansku autobusku stanicu i ono je završeno.

„Autobuska stanica će se nalaziti na istoj lokaciji kao i do sada, imat će oko 1.600 metara zatvorenog prostora gdje će se nalaziti čekaonica, šalteri za prodaju karata, biletarnica i drugi komercijalni sadržaji, a otvoreni prostor koji se prostire na površini od oko 5.000 metara služio bi za nesmetan promet autobusa koji bi u dolasku imali na raspolaganju sedam perona i tri perona u odlasku“, kazao je Ismet Dedeić, direktor Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH.

Prema njegovim riječima objekt autobuske stanice je projektovan po uzoru na savremene i moderne ovakve objekte širom Evrope i svijeta, te smatra da je dobio podršku od svih nadležnih u brčanskoj Vladi.

„Autobuska stanica je vrlo značajan objekat za ovu lokalnu zajednici, jer je to svim putnicima prvi susret sa samim gradom i vrlo je važno da je on adekvatno i moderno uređen, kako bi taj prvi utisak ostao u sjećanju svih koji dolaze u Distrikt“, dodao je Dedeić.

Budući da je Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta izradio idejno rješenje za izgradnju savremene i moderne autobusne stanice, sada se očekuje da Vlada Distrikta poduzme naredne korake na izradi glavnog projekta i načinu njegovog finansiranja, zaključio je Ismet Dedeić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img