spot_img
spot_img

И званично потврђено: Брчански Социјалисти неће подржати СНСД на парламентарним изборима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Социјалистичка партија Брчко вечерас је медијима послала саопштење које потписује предсједник општинског одбора у нашем граду, Зоран Кокановић, а којим се и званично потврђује оно о чему “чаршија” бруји данима.

СП Брчко на парламентарним изборима следеће године неће подржати СНСД.

Саопштење преносимо у цјелости, без измјена:

Социјалистичка партија ОО Брчко на изборма следеће године неће подржи заједничке кандидате који буду испред СНСД-а, као што је то била дугогодишња пракса.

До ове одлуке нас је довело неслагање са политичким одлукама СНСД-а, њиховим радом и односном према грађанима и нама самима, као судионицима у Скупштини дистрикта Брчко.

Свима нама требају представници који ће заговарати мир, слогу и суживот, који ће радити на рјешавању проблема грађана Републике Српске. Ратна реторика је испричана прича али нажалост неки не могу добити изборе без подсјећана на ратне године и враћања сјећања на најгора времена.

Неки од разлога неподржавања кандидата СНСД-а на Општим изборима је чињеница да је кампања очигледно већ започета на темељу уцјена народа како у Републици Српској тако и у Дистрикту. Грађани се „плаше“ неким новим ратовима а ране од 1992 још нису зарасле. Начин на који СНСД наступа и дјелује оставља нам простор да вјерујемо да на силу желе добити изборе, што никако не приличи једном носиоцу српске политике.

Оваквом реториком се скреће пажња грађана са правих проблема као што су незапосленост, корупција, проблеми у здравству и све веће сиромаштво. У следећој изборној години, када нас очекују Општи/Републички избори, морамо нагласити да само упорним и свакодневним радом цјелокупног чланства Социјалистичке партије, планирамо постићи још боље резултате од предходних и постати снажан политички фактор чије дјеловање гарантује снажну и успјешну Републику Српску као и Брчко дистрикт.

У данашњим судбоносним временима Социјалистичка партија је као и до сада уз свој народ, увјерени смо да ћемо нашом снагом која је оличена у нашем јединству одолити свим изазовима који се налазе пред Дистриктом. Наш став је јасан, мир и сарадња сва три народа у нашем граду може значити само снажну Босну и Херцеговину са њена два ентитета и Дистриктом. Разговор је једина опција и гарант опстанка српског народа у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Надаље, да нас сва ова политичка „хајка“ не удаљи од оног „најбитнијег“ за наше грађане а то је економски просперитетан Дистрикт који би дао мало оптимизама, који је пријеко потребан грађанима да би будућност градили на овим просторима.

Социјалистичка партија ОО Брчко жели да гради будућност у којој се огледа демократска држава која гарантује уживање свих грађанских права и слобода, друштво социјалне правде које ће изаћи из сиромаштва, друштво које гарантује права људи на рад, здравствену заштиту, образовање и социјалну заштиту свима онима којима је потребна.

Остајемо јаки и доследни себи без обзира на околности у којима се налазимо, били у позицији или опозицији, издржали смо све и данас са поносом можемо рећи да је политика партије препознатљива како у дистрикту Брчко, тако и у Републици Српској.

Брчко, 27.10.2021.године

ЗОРАН КОКАНОВИЋ
Предсједник OO Социјалистичке партије Брчко

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img