spot_img
spot_img

И у Брчком обиљежена слава БОРС-а – Митровдан

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ломљењем славског колача данас је у Брчком свечано обиљежена слава Борачке организације Републике Српске, Свети великомученик Димитрије – Митровдан.

У оквиру прославе Митровдана коју су организовала Удружења Борачке организације Републике Српске Брчко одржан је парастос, запаљене свијеће и положени вијенци  на Споменик српским браниоцима Брчког. Парастос и ломљење славског колача обављено је у присуству свештенства Српске православне цркве у Брчком.

Предсједник Борачке организације Брчко Цвјетко Симић је рекао да је традиционална прослава Митровдана прилика за евоцирање успомена на оне који су дали своје животе за Републику Српску и изразио наду да ће Борачка организација још дуго година славити Светог Димитрија.

Симић каже да борци Митровдан обиљежавају са осјећањем поноса , а чињеница да се на данашњој прослави Митровдана окупио велики број људи говори о томе колико се цијене борци и оно што су они учинили за свој народ.

Свети Димитрије – Митровдан је велики српски светац, српска слава и један од најважнијих дана БОРС-а.

Поводом Митровдана Крсне славе Борачке организације РС у Брчком вијенце су, у присуству многобројних грађана, положили предствници Борачке организације у Брчком и других борачких удружења, те представници српских политичких партија.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img