I u Brčkom obilježena slava BORS-a – Mitrovdan

Lomljenjem slavskog kolača danas je u Brčkom svečano obilježena slava Boračke organizacije Republike Srpske, Sveti velikomučenik Dimitrije – Mitrovdan.

U okviru proslave Mitrovdana koju su organizovala Udruženja Boračke organizacije Republike Srpske Brčko održan je parastos, zapaljene svijeće i položeni vijenci  na Spomenik srpskim braniocima Brčkog. Parastos i lomljenje slavskog kolača obavljeno je u prisustvu sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Brčkom.

Predsjednik Boračke organizacije Brčko Cvjetko Simić je rekao da je tradicionalna proslava Mitrovdana prilika za evociranje uspomena na one koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku i izrazio nadu da će Boračka organizacija još dugo godina slaviti Svetog Dimitrija.

Simić kaže da borci Mitrovdan obilježavaju sa osjećanjem ponosa , a činjenica da se na današnjoj proslavi Mitrovdana okupio veliki broj ljudi govori o tome koliko se cijene borci i ono što su oni učinili za svoj narod.

Sveti Dimitrije – Mitrovdan je veliki srpski svetac, srpska slava i jedan od najvažnijih dana BORS-a.

Povodom Mitrovdana Krsne slave Boračke organizacije RS u Brčkom vijence su, u prisustvu mnogobrojnih građana, položili predstvnici Boračke organizacije u Brčkom i drugih boračkih udruženja, te predstavnici srpskih političkih partija.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime