I u Brčkom ima “Malinara”: Razdvajanje liste korisnika subvencija

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je danas Srni da je Vlada distrikta donijela zaključak o razdvajanju liste korisnika kojima će biti isplaćena subvencija za najnižu bruto platu za mjesec mart, po osnovu programa podrške privredi za očuvanje radnih mjesta u tom gradu.

Milić je istakao da će, prema zaključku, Vlada prioritetno odobriti isplatu subvencija za najnižu bruto platu za sve poslovne subjekte kojima je bio zabranjen rad naredbama Štaba za zaštitu i spasavanje, kao i subjektima koji su podnijeli zahtjev da im se subvencioniše 30 odsto poreza i doprinosa na plate.

On je naglasio da će se, na prijedlog resornog šefa Odjeljenja, zastati sa isplatom subvencije za privredne subjekte koji su radili tokom marta, ali su, uz određene dokaze, u skladu sa programom, podnijeli zahtjev da im se isplati cjelokupan iznos subvencije.

“Nelogično je da u istoj delatnosti imamo subjekte koji su ostvarili pravo na dio sredstava i one koji polažu pravo da im se subvencija isplati u punom iznosu. Zato je ovaj spisak vraćen na ponovnu analizu Komisiji koja će u saradnji sa Poreskom upravom i Inspekcijom, u roku od tri dana, izvršiti kontrolu dostavljene dokumentacije”, rekao je Milić.

Milić je najavio da će se i ta lista korisnika naći pred članovima Vlade nakon izvršene kontrole.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime