spot_img
spot_img

И Савом могу пловити специјализовани крузери

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчко дистрикт БиХ има изузетно добре потенцијале када је развој туризма у питању, тај потенцијал треба црпити из природних мотива као што су ријека Сава и планина Мајевица, рекао је стручњак за туризам из Брчког, професор Александар Ђурић.

РИЈЕЧНИ ТУРИЗАМ

– Ова област још није довољно развијена, али поред Саве и планине Мајевице мора се обратити пажња и на изузетно добар географски положај Брчко дистрикта који се налази у близини великих саобраћајница и лако му се приступа путем саобраћајница или ријеком, што оставља доста могућности за ријечни туризам специјализованим крузерима, навео је Ђурић, додајући да се дистрикт истиче и многобројним културно-хисторијским споменицима који могу бити додатни изазов за туристе.

На листи националних споменика са подручја Брчко дистрикта БиХ налазе се, између осталог, Азизија џамија с харемом у Брезовом Пољу, Кућа Кочића у Брчком, Градашчевића кула са авлијом и авлијским зидовима у Бијелој, католичка црква Пресветог Срца Исусова, Цинцарско гробље у Бијелој – Калајџијама, Стара жупна црква и жупна кућа у Горњем Зовику…

Ђурић наглашава како је недавно оформљена и Туристичка организација Брчко дистрикта БиХ која ће имати за циљ промоцију и развој туризма на подручју дистрикта и која ће озбиљније приступити развоју те гране привреде.

ХОТЕЛИЈЕРСТВО

– Када говоримо о материјалној бази туризма, будућа инфраструктурна рјешења кроз градњу комуникацијске инфраструктуре могу побољшати туристичке потенцијале. Материјална база туризма на бази хотелијерства је доста развијена и у том смислу Брчко може бити добар домаћин и захтјевнијим туристима. Туристички потенцијали су велики, али се морају пажљиво развијати, нагласио је професор Ђурић.

 

 

(oslobodjenje.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img