spot_img
spot_img

И ове године се очекује отварање дјечјег вртића у брчанском насељу Илићка

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што се отварање вртића у насељу Илићка очекивало средином прошле године, имамо ново очекивање – обданиште би требало бити отворено ове године.

Најмлађа брчанска мјесна заједница Илићка која има око 5.000 становника, према ријечима њиховог предсједника Дамјана Дунџића на правом је путу да добије све садржаје које насеље у правом смислу ријечи треба имати.

Од оснивања мјесне заједнице 2004. године, реализовани су многи пројекти међу којима су до сада свакако најзначајнији отварање Основне школе коју похађа око 400 ученика и недавна изградња кружног тока.

Сљедећи велики, и један од најзначајнијих пројеката који ће ускоро бити спроведен до краја је дјечји вртић за чију је реализацију иницијална средства у износу од пола милиона евра, донирала Влада Републике Србије. Зграда дјечјег вртића је завршена, а сам пројект је у завршној фази, а према ријечима Дунџића, надају се да ће завршетак цјелокупног пројекта бити ове године, те би вртић у скорије вријеме могао отворити своја врата првим полазницима.

“Било је проблема око недостатка средстава за уређење дворишта и опремање зграде, но то је при крају и вјеројатно је сад само на Одјељењу за образовање да се ријеши тај проблем недостатајућег кадра”, рекао је Дамјан Дунџић.

Но, као и све мјесне заједнице, и Илићка има проблеме с којима се мјештани овог насеља сусрећу. Ријеч је о проблему недовољног броја паркирних мјеста, проблему непостојања амбуланте у овом насељу, те о проблему градске депоније која негативно утиче на здравље становника, не само ове мјесне заједнице него и цијелог Брчког.

Према Дунџићевим ријечима, ове године требао би отпочети одвоз смећа с Градске депоније на регионалну у Зворнику те би се на овај начин започело рјешавање овог, али и осталих проблема с којима се сусреће МЗ Илићка.

МЗ Илићка у плану има почетак градње зграде и сале мјесне заједнице и КУД-а за које су прошле године издвојена одређена средства, но због неусвајања регулацијског плана, овај пројект за сада стагнира. Дунџић је додао како у овој изборној години очекују бар почетак реализације рјешавања текућих проблема становника овог насеља.

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img