I dalje traje potraga za nestalim Novicom Zekić

Iako već treći dan pripadnici Policije Distrikta aktivno traže nestalog Novicu Zekića (1950), potraga još uvijek nije dala nikakve rezultate.

Pored policijskih službenika, u današnju potragu uključili su se i pripadnici Crvenog krsta Distrikta, kao i veći broj građana, negdje oko 50 osoba ukupno.

- Reklama -

Šef operativno-komunikacijskog centra, Halid Emkić, istakao je u izjavi za Radio Brčko da se trenutno pretražuje šuma u predjelu Gredica i okolni dio oko ovog područja, dok jedna ekipa pregledava obalu rijeke Save.

„Potraga će trajati dok osobu ne pronađemo. Zekić je zadnji put viđen prije tri dana oko 11 sati i 30 minuta da je prošao kraj benzinske pumpe „Laguna“i uputio se u pravcu Bijeljine. Do sada je pregledano značajno područje, aktivnosti su preduzimane i na Savi, a danas smo potragu i proširili kako bismo dobili krajnji rezultat, odnosno pronašli nestalog“, dodao je Emkić.

Sekretar Crvenog krsta Denis Šehanović naglasio je da je na terenu 10 ljudi iz Crvenog krsta sa svom logistikom.

„Jutros smo dobili informaciju oko pola devet i već u pola deset je ekipa bila na terenu. U potrazi je angažovano osam mještana koji će dobro doći jer poznaju ovo područje, a tu su i članovi porodice. Baza je smještena na benzinskoj pumpi i pretražuje se dio koji je najbliži Savi, odnosno gdje je nestali viđen poslednji put. U potragu je jutros bio uključen i policijski pas tragač. Od resursa, što je potrebno, sve je aktivirano, a ako bude potrebe aktivirat će se i ostale organizacije, kao i ostala oprema koja je na raspolaganju“, istakao je Šehanović.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime