I Brčko u subotu gasi svjetla za planetu Zemlju

Vlada Brčko distrikta BiH i JP „Komunalno Brčko“ i ove godine podržaće akciju „Sat za našu planetu“, koja će se održati 12. put u svijetu, a osmi put doprinos globalnom pokretu daje i naša lokalna zajednica.

U subotu 24. marta 2018. godine u 20.30 časova na jedan sat biće ugašena svjetla na zgradi Vijećnice i Vlade Brčko distrikta BiH, svjetla na objektu stare uprave Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ kao i gradska rasvjeta na Trgu mladih i Bulevaru mira.

- Reklama -

„Sat za našu planetu“ globalna je akcija u koju se mogu uključiti pojedinci, organizacije, institucije i kompanije s ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti kada je riječ o ublažavanju posljedica klimatskih promjena i da je moguće promijeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Od ove godine pod sloganom „Poveži se sa planetom“ akcija je usmjerena i na termin biodiverziteta, odnosno biološke raznovrsnosti, da bi se upozorilo na njegovo ubrzano smanjenje širom svijeta.

Od nastanka 2007. godine u Sidneju ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se svake godine uključuje više od dva miliona ljudi iz više od 7.000 gradova.

Pridružite se i Vi.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime