spot_img

И Брчко у суботу гаси свјетла за планету Земљу

Published:

- Advertisement -

Влада Брчко дистрикта БиХ и ЈП „Комунално Брчко“ и ове године подржаће акцију „Сат за нашу планету“, која ће се одржати 12. пут у свијету, а осми пут допринос глобалном покрету даје и наша локална заједница.

У суботу 24. марта 2018. године у 20.30 часова на један сат биће угашена свјетла на згради Вијећнице и Владе Брчко дистрикта БиХ, свјетла на објекту старе управе Јавног предузећа „Комунално Брчко“ као и градска расвјета на Тргу младих и Булевару мира.

„Сат за нашу планету“ глобална је акција у коју се могу укључити појединци, организације, институције и компаније с циљем да пошаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети када је ријеч о ублажавању посљедица климатских промјена и да је могуће промијенити своје свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо.

Од ове године под слоганом „Повежи се са планетом“ акција је усмјерена и на термин биодиверзитета, односно биолошке разноврсности, да би се упозорило на његово убрзано смањење широм свијета.

Од настанка 2007. године у Сиднеју ова иницијатива је постала глобални покрет у који се сваке године укључује више од два милиона људи из више од 7.000 градова.

Придружите се и Ви.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img