Humanost na djelu: 10.000 KM za Predraga Šarića!

Dobrotvorna organizacija “Trojeručica” danas je uplatila 10.000 KM, kao pomoć u liječenju Predraga Šarića iz Brčkog.

Ovaj iznos prvobitno je sakupljen kao pomoć Dušanu Rajšiću, mladiću iz Bijeljine koji se godinu dana hrabro borio sa karcinomom. On se prije tri godine sa suprugom Daliborkom preselio u Australiju. Opaka bolest prekinula je sve njegove planove i snove. Uhvatio se u koštac sa karcinomom koji se sa debelog creva proširio na druge organe. Započeta terapija u državnoj bolnici nije dala rezultate, dok je lečenje bilo moguće nastaviti u nekoj od privatnih klinika.

Brojni građani Bijeljine organizovali su humanitarne akcije, kako bi pomogli Dušanu da nastavi dalje liječenje u Njemačkoj.

Nažalost, pomoći nije bilo. Dušan je preminuo prije tri mjeseca, a njegova porodica velikodušno je odlučila da novac sakupljen za liječenje pomogne nekom drugom.

Dobrotvorna organizacija “Trojeručica” osnovana je Božijom milošću i blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija početkom 2019. godine.

Ciljevi organizacije su: da kontinuirano pomaže višečlane porodice koje žive na rubu egzistencije i omogućuje dječijem naraštaju normalniji život, podiže društvenu svijest o potrebi pomoći porodicama u prevazilaženju siromaštva, podizanju nataliteta, prevazilaženju bijele kuge, smanjenju iseljavanja mlade obrazovane populacije iz zemlje kroz angažovanje mladih i sticanja iskustava kroz volonterski rad u okviru društveno korisnih akcija, doprinosi poboljšanju uslova života izbjegličke populacije, interno raseljenih, prognanih lica, kao i očuvanje nacionalnog identiteta kroz organizovanje namjenskih seminara, predavanja i edukativnih foruma.

Predrag Šarić je naš sugrađanin koji već osam godina ide na dijalizu. Njemu su otkazali bubrezi, a za transplantaciju bubrega mu je preko Otvorene mreže u Francuskoj potrebno 140.000 KM. Olakšavajuća okolnost je činjenica da je Predragova supruga spremna da donira bubreg.

Predrag je još 2004. godine obolio od dijabetesa, a potom su mu otkazali bubrezi, pa je na dijalizi punih osam godina.

Humanitarnu akciju za pomoć našem sugrađaninu pokrenulo je udruženje “Trka za život”.

Iz ovog udruženja izrazili su zahvalnost porodici Rajšić, kao i Dobrotvornoj organizaciji “Trojeručica” uz poruku da je ovo dokaz da humanost i ljudska dobrota itekako postoje svuda oko nas.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime