spot_img
spot_img

Humanitarni koncert “Srcem za Marušku” u utorak Domu kulture u 19:30 sati

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Profesori iz JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko danas su na konferenciji za novinare najavili humanitarni koncert „Srcem za Marušku“ koji će se održati u utorak 28. maja u Domu kulture Brčko sa početkom u 19:30 sati. Ulaz je dobrovoljni novčani prilog.

„Sva kulturno-umjetnička društva koja smo pozvali sa područja Distrikta odazvala su se kao i pojedinci koji žele da učestvuju u organizaciji. Ovim putem se zahvaljujemo svim privrednim subjektima i ljudima dobre volje koji su uzeli učešće i uplaćuju novac na račun profesorice Ljudmile, Maruškine majke“, rekla je Vedrana Dragičević, pomoćnica direktora JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko.

Profesor pravoslavne vjeronauke Slaviša Topalović pozvao je ovom prilikom sve građane Brčko distrikta da dođu na koncert i svojim doborovoljnim prilozima omoguće nastavak liječenja sedmogodišnje Maruške koja boluje od cerebralne paralize.

Maruška se trenutno nalazi na liječenju u Novom Sadu i na sedmičnom nivou za fizikalne terapije je potrebno uplatiti između 100 i 200 eura, a s obzirom da majka kćerke boluje od karcionoma dojke i jedina je koja radi u porodici, članovi ove porodica nisu u mogućnosti obezbijediti novac za adekvatno liječenje djevojčice.

Građani koji žele pomoći Maruški da prohoda i stane na svoje noge novac mogu uplatiti na žiro račun:

555-003-81444775-10
Nova banka a.d. filijala Brčko
Ljudmila Pejić Jukić (majka)

 

 

(radiobrcko.ba)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img