spot_img
spot_img

Hor Mošus predstavio novu kasidu „Ramazan“

spot_img
spot_img

Brčanski hor Mošus i ove je godine pripremio novu autorsku numeru, ovaj put simboličnog naziva „Ramazan“.

„Proteklih 6 mjeseci aktivno smo radili na pripremi nove kaside i odlučili smo se za tekst koji govori o mubarek mjesecu ramazanu. Na prethodnoj numeri „Utočište“ koju smo objavili 2020. godine započeli smo saradnju sa tekstopiscem Dževadom Ibrahimovićem koji je autor i ovoga teksta. Muziku potpisuju članovi hora Mehmed Hidanović i Azra Tabaković dok je aranžman radio naš dugogodišnji saradnik Eldin Huseinbegović“ – ističu iz Hora.

Hor Mošus postoji 18 godina i od svog osnivanja djeluje u okviru Udruženja mladih Izvor Brčko. Bilježe nastupe širom Bosne i Hercegovine, regije i Evrope i veliki su promotori duhovne muzike.

Spot za numeru „Ramazan“ realizovan je u saradnji sa produkcijom OneMoment na čelu sa režiserom Sulejmanom Muratovićem.

„Nakon što smo spot za kasidu „Addasovo grožđe“ snimali u Istanbulu i gradu Baru u Crnoj Gori, ovaj put nas je ljepota novoizgrađenog Islamskog kulturnog centra u Sisku odvela zapadno, pa je prostor IKC-a odabran kao lokacija za snimanje spota za novu kasidu „Ramazan“. Ovom kasidom dočekujemo, provodimo vrijeme u toku ramazana i sa tugom ispraćamo mjesec ramazan, kako joj i sam tekst glasi a kadrovi koje će gledaoci imati prliku vidjeti, uvjereni smo, neće nikoga ostaviti ravnodušnim“ – kazuju iz Hora.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img