wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Hoće li štrajkači u zdravstvu prihvatiti konačnu ponudu Vlade Brčko distrikta - nula49.com
spot_img

Hoće li štrajkači u zdravstvu prihvatiti konačnu ponudu Vlade Brčko distrikta

Published:

spot_img

Član štrajkačkog odbora Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu JZU “Zdravstveni centar“ Brčko Samir Mujkić rekao je danas da konačnu ponudu Vlade Brčko distrikta u sljedećih nekoliko dana moraju razmotriti, nakon što izračunaju troškove koji su im potrebni za plaćanje dežurstava, pripravnosti i transporta.

Dobili smo ponudu i rekao bih da je konačno data. Nakon osam sastanaka štrajkačkog odbora i Vlade izneseni su argumenti da štrajk predugo traje i da se mora okončati. Od nas očekuju da damo odgovor u roku od 24 sata i mi smo tražili dodatno vrijeme za odgovor tim prije što nam dolaze i praznici i za kratko vrijeme ne možemo dati konkretan odgovor – izjavio je Mujkić.

Kaže da je jako teško u ovom trenutku procijeniti da li su sredstva od milion KM koja su im obećali dostatna za troškove.

-Još uvijek smo u štrajku, ukoliko bi prihvatili ponudu mi bi zamrznuli štrajk, oprezni smo, ne želimo da olako odbacimo ponudu Vlade distrikta, niti da je olako prihvatimo tim prije što štrajkački kapaciteti i rezerve još nisu istrošeni – dodao je i najavio ponovno stupanje u štrajk i zaposlenih u Zdravstvenom centru Bijela, nezadovoljni konačnom ponudom Vlade distrikta.

Navodi da podršku štrajku zdravstvenih radnika i dalje imaju i da ona raste.

Vlada Brčko distrikta dala je juče konačnu ponudu predstavnicima štrajkačkog odbora Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu JZU “Zdravstveni centar Brčko“ a tiče se povećanja plate u ukupnom iznosu od 14 posto, plaćanje putnih troškova, kao i potpisivanje Kolektivnog ugovora do kraja godine.

Gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić rekao je na konferenciji za novinare da bi do povećanje plate zdravstvenim radnicima u ovom slučaju došlo u tri navrata i to osam posto prvim rebalansom budžeta, potom još pet posto početkom godine, te jedan posto kroz uplatu dodatnih sredstava namijenjenih za raspoređivanje internim pravilnikom, a kojim bi se platila dežurstva, pripravnosti te putni troškovi u ukupnom iznosu od milion KM.

 

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img