spot_img
spot_img

Хоће ли “Скадар на Сави” бити завршен: Настављају се радови на Градском стадиону

spot_img
spot_img

Након вишегодишњег застоја Влада Брчко дистрикта наставља са радовима на Градском стадиону.

Саопштено је ово данас путем званичне Фејсбук странице градоначелника Брчко дистрикта Еседа Кадрић.

Објекат Градски стадион у Брчком пројектован је 2004. године, а изградња је планирана кроз више фаза реализације, са циљем повећања капацитета постојећег градског стадиона и обезбјеђења додатних садржаја у новоформираном подтрибинском простору.

Предвиђена је изградња западне, сјеверне и источне трибине са капацитетом од 16.000 гледалаца.

У периоду од 2006. до 2012. године изграђена је скоро цјелокупна носива конструкција западне трибине, а током 2013. и 2014.године урађена је нова пројектна документација Западне трибине Стадиона, којом је допуњен недостајући садржај првобитног пројекта, међутим тендерска документација је у два наврата поништавана.

Поновљеним поступком 29. септембра 2021. године, успјешно је закључен Уговор за наставак радова на изградњи Градског стадиона, односно приступање четвртој фази изградње која подразумијева између осталог, извођење санационих радова на конструкцији објекта, затварање цјелокупне трибине фасадном конструкцијом, зидање преградних зидова, развод водоводних, канализационих, електро и машинских инсталација, као и комплетно вањско уређење простора у дијелу западне трибине.

Градилиште је тренутно у фази припреме, за ову фазу извођења радова издвојено је 7.634.509,60 КМ са урачунатим ПДВ-ом.

До завршетка радова, предвиђени су радови монтаже трибинских сједалица, унутрашње столарије, монтаже санитарија и електро-машинске опреме, реконструкција атлетске стазе са опремањем борилишта за остале атлетске дисциплине, спортску расвјету и монтирање семафора.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img