spot_img
spot_img

Хоће ли појефтинити гробна мјеста у Брчком?

spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта је на 33. редовном засједању, у првом читању, усвојила измјене Закона о порезу на доходак којим се износ неопорезивог дијела топлог оброка са седам КМ повећава на десет КМ.

У првом читању усвојене су и измјене закона које се односе на плате запослених у институцијама и органима управе Брчко дистрикта којима се повећава износ топлог оброка са пет на осам КМ и те измјене на снази ће бити након што буду усвојене у другом читању.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да на основу измјена Закона о порезу на доходак сви послодавци могу да повећају износ топлог оброка запосленима до десет КМ чиме се стварају претпоставке да послодавци својим одлукама повећају примања радницима и одговоре на кризу у стандарду грађана.

Скупштина је усвојила одлуке о додјели земљишта путем специјалне погодбе Меџлису Исламске заједнице и Српској православној цркви за потребе мезарја и гробља, по којима су им земљишта додијељена по цијени од једне КМ за квадратни метар.

„Кроз скупштинску дискусију смо се обавезали да ће представници Владе, Скупштине, скупштинских комисија, Канцеларије за управљање јавном имовином, Дирекције за финансије и Пореске управе обавити разговор с представници Исламске заједнице и Српске православне цркве о реализацији ове одлуке и о евентуалном смањењу цијена гробних мјеста за грађане. Евидентно је да је та цијена превелика и да многи нису у стању да плате гробно мјесто“, рекао је предсједник Милић.

Наставак 33. редовне сједнице заказан је за сриједу, 7. децембра.

Опширније о разматраним тачкама дневног реда на www.skupstinabd.ba.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img