spot_img
spot_img

Hoće li Brčko ove godine imati klizalište?

spot_img
spot_img

Kancelarija za upravljanje javnom imovinom Vlade Distrikta u petak je raspisala novi Javni poziv za davanje u zakup terena malih sportova “Blatuša” za postavljanje mobilnog klizališta, pošto je istekao trogodišnji ugovor sa JP “Komunalno” dosadašnjim davaocem ove usluge.

V.d. direktora ove kancelarije Dijana Glišić, istakla je za Radio Brčko da nema informacije zašto procedura oko raspisivanja konkursa nije započeta ranije jer je ona na mjestu v.d. direktora od oktobra kada je ustvari i pokrenuta procedura.

“Konkurs je otvoren do 22.12. i nadamo se da ćemo po okončanju procedure imati zakupca koji će odmah otvoriti objekat za te namjene. Sada smo predvidjeli da ugovor traje pet sezona, i to od novembra do marta ”, dodala je Glišić.

Na mogućnost da Brčaci ove godine ostanu bez klizališta, odnosno ukoliko se ne bude niko prijavio na konkurs ili pak bude žalbi, Glišić je odgovorila da su to okolnosi na koje Kancelarija ne može da utiče, odnosno Distrikt kao davalac prostora u zakup.

“I na prvi konkurs se nije javio niko, tek se na ponovoljeni konkurs javilo JP “Komunalno”. Nadamo se da će se neko prijaviti na ovaj konkurs. Čak smo i prošlog zakupca obavijestili da smo raspisali konkurs, i nadamo se da ukoliko još raspolažu sa potrebnom opremom da će se i oni prijaviti ”, dodala je Glišić.

Prema njenim riječima, u cijelom ovom periodu Kancelarija nije imali nikada bilo kakav zahtjev bilo kakvog fizičkog ili pravnog lica da zakupi bilo kakav prostor za organizovanje takvog sadržaja iako je cijena zakupnine više nego povoljna, odnosno početna licitaciona mjesečna cijena ponovo iznosi 200 maraka.

Iz JP “Komunalno”, zbog odsustva direktora, danas nismo uspjeli dobiti odgovor na pitanje da li će ovo preduzeće ponovo konkurisati na ovaj Javni poziv.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img