spot_img
spot_img

HDZ 1990 i HSS: Pozivamo na dogovor i poštovanje zakona

Published:

spot_img

Današnji prekid zakazane sjednice Skupštine distrikta Brčko pokazao je da trenutna skupštinska većina nema kapacitet da radi u skladu sa Statutom distrikta, izjavio je na konferenciji za novinare Dragan Franjić govoreći, u ime HDZ-a 1990 i Hrvatske seljačke stranke u Brčkom, na temu Budžeta distrikta.

On je, ovom prilikom, naglasio da su tri poslanika iz reda hrvatskog naroda, opravdano zbog bolesti, izostala sa današnjeg zasijedanja.

Franjić je izrazio uvjerenje u mogućnost dogovora pozivajući skupštinsku većinu na poštovanje zakona i Statuta distrikta.

Prema njegovim riječima, HDZ 1990 i HSS su optimisti, spremni da se dogovore i završe priču u skupštinskoj većini, te da se Budžet donese u skladu sa Statutom.

„Građani distrikta zaslužuju da se Budžet donese na vrijeme i, u skladu sa Statutom, ali očigledno neki predstavnici u skupštinskoj većini nemaju takvu namjeru“, naglasio je Franjić.

On kaže da su HDZ 1990 i HSS više puta pozivali skupštinsku većinu da se pridržavaju Statuta distrikta i ne donose Budžet bez natplovične većine iz reda hrvatskog naroda. Tražili su dogovor, ali je bilo kakav prijedlog ili sastanak sa druge strane izostao.

„Prošle nedjelje je i sam gradonačelnik Siniša Milić izrazio očekivanja da će svi hrvatski predstavnici sjesti i pokušati se dogovoriti oko usvajanja Budžeta distrikta. Očigledno su se neki oglušili na tu izjavu“, kaže Franjić pozivajući, još jednom, na poštovanje zakona distrikta.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img