spot_img

Grčica i Ilićka pokreću inicijativu izgradnje Sportsko-rekreativnog centra

Published:

Nakon osam godina pregovaranja, radovi na izgradnji savremenog Omladinskog centra na području mjesne zajednice “Grčica” najvjerojatnije će krenuti početkom naredne godine. Projektna dokumentacija i imovinsko-pravni odnosi su riješeni, dok je od predviđenih 800.000 maraka, obezbijeđena polovina neophodnog novca.

To je za Radio Brčko potvrdio Vedran Jovičić, predsjednik MZ “Grčica”, podsjećajući da će Centar predstavljati mjesto okupljanja svih udruženja iz ovog naselja, koje važi za jedno od najnaseljenijih na području Distrikta. Osim toga, u prostoru Omladinskog centra bio bi smješten muzej, te sala za održavanje svečanosti i građanskih skupova.

Od ostalih projekata u planu je izgradnja Sportsko-rekreativnog centra, u sklopu kojeg bi bile postavljene balon hale i otvoreni tereni s umjetnom travom.

“Fudbalski klub Ilićka 01 koji u sastavu ima 180 djece, uzrasta od 6 do 11 godina, na tabeli talent lige koja okuplja sve klubove sa područja bivše Jugoslavije, nerijetko zauzima drugo mjesto, odmah poslije beogradske Crvene Zvezde. Ta djeca nažalost treniraju na livadi. Stoga smo došli na ideju da zajedno sa MZ Ilićka predložimo predstavnicima vlasti ovakav jedan projekat”, kaže Jovičić, dodajući da je prijedlog pozdravljen, te da će u narednom periodu biti razmatran.

Jovičić je ukazao i na potrebu rekonstrukcije preko dvadeset ulica u Grčici, podsjećajući da su nedavno završili tri, te da će ove godine biti završene još dvije ceste u dužini od oko 400 metara. Takođe, podsjetio je na realizovane projekte, od kojih nabavku ultrazvučnog aparata u ambulanti i opremanje objekta mjesne zajednice, te osposobljavanje radionice za najmlađe građane u organizaciji Društva psihologa Brčko distrikta.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img