spot_img
spot_img

Грчевић позвао надлежне институције да провјере тачност Табаковићевих навода

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је судија основног суда Брчко дистрикта, Недељко Табаковић, изнио низ оптужби на рачун правосуђа у нашем граду, јавности се саопштењем данас обратио и предсједник Основног суда Брчко дистрикта, Јадранко Грчевић.

И ово саопштење преносимо у цјелости, без корекција:

Уважавајући медијска иступања судије Недељка Табаковића, како на разним порталима, тако и на телевизијским емисијама (чак и у вријеме док је привремено спријечен за рад због боловања), позивам надлежне институције да провјере тачност изнесених навода судије Недељка Табаковића, иначе судије Основног суда Брчко дистрикта Босне и Херцеговине који је у свим својим јавним иступима тврдио да су упосленици Основног суда Брчко дистрикта БиХ по свим нивоима као и лица запослена у Служби информационих технологија Правосудне комисије Брчко дистрикта БиХ злоупотребљавала систем за аутоматску обраду предмета у Основном суду (ЦМС систем) у фазама додјеле предмета у рад поступајућим судијама.

По нашој интерној контроли коју смо извршили у погледу предмета које је судија Табаковић навео у својим опсервацијама, одговорно тврдимо да његови наводи нису тачни.

Међутим, детаље везано за предмете које је наводио судија Табаковић нисмо у прилици јавно износити, будући да су поједини од тих предмета и даље у раду пред судом, па би се на тај начин угрозило право странака на независан и непристрасан суд и судску одлуку.

У случају да се утврде неправилности на које је указао поменути судија, захтијевали би одговорност упослених Основног суда и Правосудне комисије по свим нивоима, а уколико пак не буду тачни наводи судије Табаковића, захтијевамо од истог да путем свих медија упути извињење свим упосленицима које је наводио као кривце за такво стање.

На основу поменутих интерних анализа утврдили смо и да је судија Табаковић углавном опсервирао предмете једне адвокатске канцеларије из Брчког, која га је, у скоро истом временском периоду, заступала пред судом када је и он сам поступао у једном предмету као поступајући судија, а да није сматрао за потребним да се изузме, на шта га упућује одредба члана 111. у том моменту важећег Закона о праничном поступку Брчко дистрикта БиХ.

С поштовањем

Предсједник Основног суда
Јадранко Грчевић

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img