spot_img
spot_img

Grbavica: Obilježeno 30 godina od masakra nad 13 srpskih boraca

spot_img
spot_img

U brčanskom naselju Grbavica obilježeno je 30 godina od masakra nad 13 srpskih boraca koji su počinili pripadnici takozvane Armije BiH.

Parastosu na mjesnom groblju prisustvovali su ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, predsjednik Boračke organizacije Srpske Radan Ostojić, kao i predstavnici Srba u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti distrikta, srpskih udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, te rodbina i prijatelji stradalih vojnika i civila.

Za taj ratni zločin niko nije odgovarao. Јovan Pudić čijem su sinu Siniši odsijecali dijelove tijela, razočaran je u pravosuđe i institucije.

– Ljudima kojima su živima vadili oči, osijecali glave, lomili ruke, noge, rebra, odsijecali dijelove tijela i nisu krivi, kako da kažem sada da je meni država dobra, da se sud dobar, ne mogu nikako – rekao je Pudić.

Predsjednik BORS-a Ranko Ostojić smatra da je poduhvat međunarodne zajednice i rukovodstva Bošnjaka da se Srbi pokažu kao agresori, a druga dva naroda kao žrtve.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da građani Grbavice nose težak teret.

– I jednu traumu koja nikada neće prestati biti dio naših osjećanja. Dolaskom na ovaj dan i na ovo mjesto i odavanje počasti svima želimo da se sjetimo svih njih, da im odamo najveću pažnju i izrazimo poštovanje i zahvalnost za nesebičnu žrtvu koju su dali – dodao je Đokić.

 

 

 

(rtrs.tv)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img