Gradski sat u Brčkom do kraja godine

U Brčkom bi do kraja godine, u neposrednoj blizini mjesta gdje je i ranije stajao, trebao biti postavljen Gradski sat.

Projekat postavljanja sata se trebao realizovati početkom ove godine, ali potrebne saglasnosti još uvijek nisu prikupljene i nije obezbijeđeno odobrenje za građenje.

- Reklama -

“Projekat postoji, lokacijski uslovi postoje, sredstva su obezbijeđena. Tek kada dobijemo odobrenje za građenje raspisaćemo konkurs za izvođaća radova i mi se nadamo da ćemo do kraja godine dobiti sve potrebne saglasnosti za izgradnju. Trenutno na raspolaganju imamo imamo oko 25 hiljada KM”, izjavio je za Radio Brčko šef Sektora za održavanje u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom brčanske Vlade Goran Kovačević.

Gradski sat neće ličiti na sat kakvog naši stariji sugrađani pamte.

“Što se tiče izgleda sata, Kancelarija za upravljanje javnom imovinom je raspisala konkurs za idejno rješenje, bilo je ponuđeno nekoliko varijanti izgleda sata, komisija je jedno odabrala i smatramo da je izabrano rješenje primjereno i da će svojim izgledom i dizajnom odgovarati duhu vremena”, dodao je Kovačević.

Da li će Gradski sat do kraja godine biti postavljen u centru grada zavisi od izbora ponuđaća radova, ali iz Kancelarije za upravljanje javnom imovinom poručuju da za sada ne vide razloge i eventualne smetnje koje bi to mogle spriječiti.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime