spot_img
spot_img

Градоначелнику уручен сертификат Свјетске атлетске федерације за статус Видовданске трке

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине данас је у Градској вијећници од директора Видовданске трке Борислава Ђурђевића примио сертификат којим се потврђује статус ове трке од стране Свјетске атлетске федерације.

Милић је казао да је ово велико признање значајно не само за организаторе, већ и за сам град Брчко.

„То је велико признање не само за организаторе већ и за сам град. Ово је не само промоција града Брчко, не само промоција ове трке, већ и промоција атлетског спорта на просторима БиХ. Видовданска трка се налази у самом врху европског и свјетског нивоа и зато је за нас не само част, већ и обавеза да у наредним догађајима ове врсте уложимо још веће напоре”, казао је Милић.

Директор Видовданске трке Борислав Ђурђевић казао је да је Видовданска трка успјела и ове године за 2020. годину одбранити свој статус као члан Свјетске атлетске серије.

„Ново у свему овоме је да је коначно формирана Свјетска атлетска серија у коју су ушли најквалитетнији организатори свих атлетских такмичења, не само трка, већ и класичних митинга, и из овог дијела свијета ту се нашла и Видовданска трка заслугом преданог рада, великог квалитета, одговорности као и заслугом свих градских служби. Свјетска атлетика нама је већ дала један нови задатак и они ће у важном саставу на сљедећој трци бити овдје. Тај задатак је да се боримо за сребрни и златни ниво и мислим да би то требала бити круна за наредних пет година”, казао је Ђурђевић, додајући да се нада да ће се 27. јуна сљедеће године заједно са грађанима уз један ватромет прославити освајање сребрне лиге.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img