Gradonačelniku uručen sertifikat Svjetske atletske federacije za status Vidovdanske trke

- Reklama -

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je u Gradskoj vijećnici od direktora Vidovdanske trke Borislava Đurđevića primio sertifikat kojim se potvrđuje status ove trke od strane Svjetske atletske federacije.

Milić je kazao da je ovo veliko priznanje značajno ne samo za organizatore, već i za sam grad Brčko.

- Reklama -

„To je veliko priznanje ne samo za organizatore već i za sam grad. Ovo je ne samo promocija grada Brčko, ne samo promocija ove trke, već i promocija atletskog sporta na prostorima BiH. Vidovdanska trka se nalazi u samom vrhu evropskog i svjetskog nivoa i zato je za nas ne samo čast, već i obaveza da u narednim događajima ove vrste uložimo još veće napore”, kazao je Milić.

Direktor Vidovdanske trke Borislav Đurđević kazao je da je Vidovdanska trka uspjela i ove godine za 2020. godinu odbraniti svoj status kao član Svjetske atletske serije.

„Novo u svemu ovome je da je konačno formirana Svjetska atletska serija u koju su ušli najkvalitetniji organizatori svih atletskih takmičenja, ne samo trka, već i klasičnih mitinga, i iz ovog dijela svijeta tu se našla i Vidovdanska trka zaslugom predanog rada, velikog kvaliteta, odgovornosti kao i zaslugom svih gradskih službi. Svjetska atletika nama je već dala jedan novi zadatak i oni će u važnom sastavu na sljedećoj trci biti ovdje. Taj zadatak je da se borimo za srebrni i zlatni nivo i mislim da bi to trebala biti kruna za narednih pet godina”, kazao je Đurđević, dodajući da se nada da će se 27. juna sljedeće godine zajedno sa građanima uz jedan vatromet proslaviti osvajanje srebrne lige.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime