spot_img
spot_img

Градоначелник уручио бицикла младима поводом Европске седмице мобилности

spot_img
spot_img
spot_img

У сарадњи са организацијама цивилног друштва градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, поводом Европске седмице мобилности и Свјетског дана без аутомобила, уручио је бицикла младима људима из ове локалне заједнице – Немањи Кувачу, Исмаилу Селмановићу и Матеи Бркић.

„Циљ је да кроз ову акцију промовишемо здраве стилове живота и укажемо на потребу поштовања принципа равноправности за све грађане Брчко дистрикта с једне стране, а с друге стране да утичемо на свијест наших грађана када је у питању очување животне средине с обзиром да Брчко има 32.000 возила на 83.000 становника“, рекао је градоначелник и додао да су у овој акцији препознати млади људи који, свако на свој начин, заслужују да добију бицикл.

Матеа је једна од ученица генерације која каже да ће јој бицикл добро доћи за одлазак на факултет када настави школовање у Осијеку. Исмаил је студент и омладински активиста који извјештава о младима из нашег града и у свакодневним активностима користи алтернативни превоз. Немања, који има Даунов синдром, воли да плива и вози бицикл у слободно вријеме.

Приликом додјеле бицикала Немања, Матеа и Исмаил су показали велику радост што су млади у фокусу и што им се даје на значају те захвалили се градоначелнику и НВО који су учествовали у организацији овог догађаја.

Ана Котур-Еркић из Антидискриминационог форума Брчко дистрикта БиХ казала је да јој је драго што је градоначелник препознао иницијативу за овакву акцију.

„По први пут укључујемо и особе с инвалидитетом из другачијег угла. Значи, не обиљежавамо међународни дан који се тиче инвалидитета на било који начин и у редовне токове живота укључујемо све особе из наше заједнице, па и особе са инвалидитетом“, истакла је Котур-Еркић.

Градоначелник Синиша Милић рекао је поводом Европске седмице мобилности да ће један од првих задатака новоформираног Завода за планирање у Брчком бити и пројектовање бициклистичких стаза.

„Брчко има природне љепоте и географски се налази на таквом положају да може да има бициклистичке стазе. Ми очекујемо да се с израдом просторног плана који је у фази реализације створи просторно-планска подлога и то су активности које теку својом динамиком. Очекујемо да у наредних неколико мјесеци добијемо тај просторни план који је основа за планирање на простору Брчког“, истакао је Милић.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img