Gradonačelnik upriličio prijem za Brankicu Mihajlović

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je u svom kabinetu upriličio prijem za Brankicu Mihajlović, odbojkašicu iz Brčkog, koja je osvojila zlatnu medalju sa nacionalnom reprezentacijom Srbije i postala šampionka Evrope u odbojci.

Brankica je istakla da joj je čast i zadovoljstvo što je gost brčanskog gradonačelnika, iako u svom gradu boravi samo jedan dan, pred sutrašnji put u Japan.

- Reklama -

“Radujem se svaki put kada sam ovdje i drago mi je što i vi pratite dešavanja na Evropskom prvenstvu. Nadam se da je zbog mene i da ću u budućnosti da vam donosim mnogo medalja”, istakla je Brankica u obraćanju novinarima.

Ona je naglasila da je očekuje naporna sezona u Japanu, naročito zbog povrede, ali da se nada da će povreda biti sanirana i da će joj majka Mara, koja sa njom putuje, olakšati boravak u ovoj dalekoj zemlji. Kada je riječ o reprezentaciji Brankica je istakla da djevojke u timu Srbije igraju kao jedna te da je svaka od njih zaslužna za uspjeh koji je postignut.

Gradonačelnik Milić je zahvalio Brankici što je izdvojila vrijeme i počastila ga svojim prisustvom u Gradskoj vijećnici.

“Za mene kao gradonačelnika je veliko zadovoljstvo što imamo nekoga ko je pronio ime Brčkog na svim meridijanima i nadam se da ću imati priliku da ponovo zajedno sa Brankicom i svim drugim uspješnim sportistima podijelim trenutke uspjeha na ovakav način”, rekao je gradonačelnik Milić.

On je dodao da Brčko kao lokalna zajednica trenutno ne može kroz pravilnike da obezbijedi adekvatna novčana sredstva uspješnim sportistima.

“Radićemo na tome jer zaista oni koji su vrhunski sportisti zaslužuju svaku vrstu pažnje, mada sam siguran da ne postoji novčani ekvivalent koji bi na adekvatan način izrazio ono što Brankica i sportisti njenog kalibra čine za naš grad. Radujem se novim susretima sa njom i njenim novi uspjesima”, zaključio je gradonačelnik Milić.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime