Gradonačelnik svečano otvorio fiskulturnu školsku salu u Rašljanima

U okviru obilježavanja 21. godišnjice Brčko distrikta BiH gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić danas je svečano otvorio fiskulturnu školsku salu u područnoj Devetoj osnovnoj školi u Rašljanima kod Brčkog.

Izgradnjom fiskulturne dvorane, ističe gradonačelnik, još jednom je potvrđena opredijeljenost Vlade za ravnomjerno ulaganje u sva područja Distrikta.

„Ovo je jedan lijep trenutak u kojem potvrđujemo svoju opredijeljenost da pomognemo sve sredine u Distriktu kako bi svi od budžeta Distrikta uživali jednake mogućnosti i jednaka prava. Ova sala izgrađena je za nepune tri godine i mislim da će biti od velike koristi ovom mjestu koje do sada nije imalo nekih većih infrastrukturnih ulaganja“, kazao je Kadrić.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović koji je kazao da je za izgradnju fiskulturne sale u prethodne tri godine iz budžeta Distrikta uloženo 520.000 KM i 40.000 KM za opremu.

„Zadovoljstvo mi je što na početku mandata prisustvujem otvaranju objekta koji će služiti fiskulturnom obrazovanju učenika“, naglasio je Bulatović.

Direktor Devete osnovne škole Mirza Šibonjić kazao je da područna škola u Rašljanima broji 124 učenika koji će od sada fizičko i zdravstveno vaspitanje imati u sali, a ne u učionicama.

„Te aktivnosti prije su obavljali napolju kada je to vrijeme dozvoljavalo, a u zimskom periodu fizičko su radili u učionicama. Učenici su pokazali veliku radost i sreću što su dobili salu, a tu radost nisu krili ni ostali stanovnici Rašljana. Sala je kvalitetno urađena i ona neće služiti samo za nastavu, nego i za rekreaciju stanovnika Rašljana“, kazao je Šibonjić.

Nakon svečanog otvaranja sale gradonačelnik je učenicima Devete osnovne škole u Rašljanima uručio lopte.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime