Gradonačelnik sa saradnicima obišao završne radove na Bulevaru mira

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, obišao je danas sa saradnicima završne radove na izgradnji druge trake Bulevara mira u ovoj lokalnoj zajednici.

„Planiramo i narednu fazu produžetka Bulevara mira sa manjim brojem saobraćajnih traka. U rebalansu budžeta predviđena su sredstva za izradu projekta i nastavak radova, odnosno produžetak Bulevara mira do skretanja u šećeranu, bivši Žitopromet. Odjeljenje za javne poslove veoma je aktivno u posljednje dvije godine, što je za svaku pohvalu, i po mojim saznanjima oko desetak miliona je zahvaljujući ovom Odjeljenju utrošeno za realizaciju kapitalnog budžeta“, rekao je Milić.

Sabrija Jašarević, šef Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, istakao je da će projekat proširenja Bulevara koštati oko milion i 450 hiljada maraka. „Zahvaljujem se svim građanima ovog dijela grada na strpljenju kao i učesnicima u saobraćaju koji su bili strpljivi i omogućili nam da privedemo radove kraju“, dodao je Jašarević.

Dragan Peštić, koordinator nadzornog tima pomenutog projekta, rekao je da je proširenjem Bulevara mira urbanizovan ulaz u sam grad, a građani su dobili jednu modernu saobraćajnicu.

„Dobili smo moderno naselje i prolaznici će sigurno steći jednu sasvim novu sliku o našem gradu“, zaključio je Peštić.

Riječ je o projektu u okviru kojeg je urađeno 500 metara profila nastavka Bulevara, 1200 metara nove fekalne kanalizacije, atmosferska kanalizacija, LED ulična rasvjeta, 3000 kvadratnih metara novih trotoara, uređenje okolnog terena, rekonstrukcija vodovodne mreže, nova instalacija semafora na raskrsnici „Kuglana“ kao i novi prelaz preko željezničke pruge na lokaciji „Kuglana“ – ulica Svetog Save.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime