wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Gradonačelnik prvim potezom svečano otvorio „I i II pozivni međunarodni turnir u šahu“ - nula49.com
spot_img

Gradonačelnik prvim potezom svečano otvorio „I i II pozivni međunarodni turnir u šahu“

Published:

spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić danas je u prostorijama Udruženja penzionera u Brčkom prvim potezom svečano otvorio „I i II pozivni međunarodni turnir u šahu“.

Gradonačelnik je pohvalio organizaciju turnira i kazao da je ponosan što se danas u gradu nalaze i dva velemajstora iz drugih država.

„Trebamo vratiti značaj i popularnost šaha i potrudiću se da u svom mandatu turnir preraste u tradicionalni. Važno je poticati igre poput šaha, koje razvijaju strategiju i kreativnost, a istovremeno su zabavne i izazovne“, kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske u Brčkom Veljko Zlatović zahvalio se gradonačelniku na dolasku i naglasio da se nada da će se nastaviti sa kvalitetnom saradnjom sa Vladom.

Predsjednik Šahovskog kluba „Velemajstor“ iz Brčkog Sandro Mikanović podsjetio je da je turnir međunarodnog karaktera u kojem učestvuju četiri države Indija, Francuska, Srbija i BiH.

„Sa nama su dva velemajstora, dva inter majstora, FIDE-majstor i ostali učesnici. Najmlađi takmičar je iz Indije (15), a najstariji velemajstor dolazi nam iz Francuske. Igraće se po Bergerovom sistemu. Turnir će se odvijati u dva ciklusa i trajaće do 6. aprila“, kazao je Mikanović.

Svečanom otvaranju turnira prisustvovao je i šef Kabineta gradonačelnika Nedim Hamzabegović.

Organizator turnira je Šahovski klub „Velemajstor“ iz Brčkog, a suorganizator je Udruženje penzionera iz Brčkog.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img