spot_img
spot_img

Градоначелник примио организаторе међународног фестивала „Суџука фест“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић данас је у згради Вијећнице примио организаторе првог међународног фестивала суџуке у Брчком под називом „Суџука фест“.

У разговору с организаторима градоначелник је подржао ову манифестацију. Он је најавио да ће помоћи у афирмацији овог фестивала и истакао да се нада да ће фестивал прерасти у традицију.

„Много ме радује овај потез и видјећемо које су додатне могућности да се подржи овај пројекат. Надам се да ће ово постати и традиционални фестивал јер Дистрикт има произвођаче суџуке у којима постоји велики потенцијал“, казао је Кадрић.

Координатор „Воћног клуба“ Брчко дистрикта БиХ Саво Лукић казао је да Брчко заслужује да добије један овакав фестивал и да му је драго што су градоначелник Брчко дистрикта БиХ и Влада препознали напор организатора.

Он је нагласио да се први међународни фестивал суџуке организује с циљем унапређења квалитета суџуке.

„Ми данас имамо педесетак узорака из БиХ, Србије и Хрватске гдје ћемо видјети шта се сада тренутно налази на тржишту. Такође, ми ћемо данас имати и оцјењивање суџуке од стране др сц. Сабине Оперте уз помоћ тима оцјењивача. Није било потребно пуно размишљати за ову идеју јер ми овдје у Брчком имамо велику традицију када је у питању производња суџуке посебно још када знамо да је овдје била једна врло озбиљна прерађивачка месна индустрија с врхунским квалитетом“, казао је Лукић.

Организатор првог међународног фестивала суџуке „Суџука фест“ је „Воћни клуб“ Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img