spot_img

Градоначелник поздравља преиспитивање грантова

Published:

Градоначелник Брчког Синиша Милић поздравља иницијативу локалног Правобранилаштва да Влада и Скупштина Дистрикта преиспитају оправданост додјеле енормних грантовских средстава и препоруку да се, кроз будуће буџете, редукује износ за те намјене.

Милић напомиње да проблем на који указује Правобранилаштво траје годинама уназад и да он није ескалирао доласком ове или претходне Владе на власт.

Подсјећајући да ставка за грантове само у овогодишњем буџету износи близу 80 милиона КМ, Милић је рекао да она обухвата и социјална давања, као и субвенције ЈЗУ, те да вјерује да ће такви грантови остати непромијењени и након детаљних анализа о оправданости додјеле. Међутим, највећи износ од 32,7 милиона КМ отишао је за грантове појединцима.

“Крајње је вријеме да се та област уреди, бар када је у питању износ од неких 30 посто од укупне ставке за грантове и свести га на минималну мјеру. При томе и Влада и Скупштина треба да одреде јавне политике у којима треба дјеловати грантовима уз јасно мјерење учинака на реализацију јавних политика”, рекао је Милић за Ртв Хит.

 

 

 

(rtvhit.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img