Gradonačelnik pozdravlja preispitivanje grantova

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić pozdravlja inicijativu lokalnog Pravobranilaštva da Vlada i Skupština Distrikta preispitaju opravdanost dodjele enormnih grantovskih sredstava i preporuku da se, kroz buduće budžete, redukuje iznos za te namjene.

Milić napominje da problem na koji ukazuje Pravobranilaštvo traje godinama unazad i da on nije eskalirao dolaskom ove ili prethodne Vlade na vlast.

Podsjećajući da stavka za grantove samo u ovogodišnjem budžetu iznosi blizu 80 miliona KM, Milić je rekao da ona obuhvata i socijalna davanja, kao i subvencije JZU, te da vjeruje da će takvi grantovi ostati nepromijenjeni i nakon detaljnih analiza o opravdanosti dodjele. Međutim, najveći iznos od 32,7 miliona KM otišao je za grantove pojedincima.

“Krajnje je vrijeme da se ta oblast uredi, bar kada je u pitanju iznos od nekih 30 posto od ukupne stavke za grantove i svesti ga na minimalnu mjeru. Pri tome i Vlada i Skupština treba da odrede javne politike u kojima treba djelovati grantovima uz jasno mjerenje učinaka na realizaciju javnih politika”, rekao je Milić za Rtv Hit.

 

 

 

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime