spot_img
spot_img

Градоначелник посјетио „Лауфер“ – успјешан пословни подухват младих људи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић посјетио је Занатску пивару „Лауфер“ д.о.о, прву оваквог типа на подручју сјевероисточне БиХ, са сједиштем у Брчком, као примјер успјешног предузетничког пројекта.

Оснивач Коста Стевановић, мастер инжењер технологије хоби је претворио у пословни подухват, те направио и пласирао први производ на тржиште 2018. године, а успјешно послује до данас са повећаним капацитетима.

„Напустио сам стални посао и у мају 2018. године покренуо производњу пива. Првобитни капацитети су били 1500 литара мјесечно да би годину дана након тога четири пута повећали капацитет и сада функционишемо са 4000 до 5000 литара мјесечно. Наше тржиште је Брчко, Тузла, Бијељина и Орашје, а имамо у плану проширење продаје и на Сарајево, Бања Луку и зимски центар Јахорина“, рекао је Коста Стевановић.

Он наводи да је филозофија занатског пиварства квалитет испред квантитета те да за производњу користи само најквалитетније сировине.

„Да би се водила занатска пивара на овим просторима морате да имате јако велику љубав и ентузијазам испред свега. Квалитет је бескомпромисан. Иза производа стојимо својим именом и презименом, а поред људског фактора који је јако битан, важна је и опрема. Користимо опрему реномираних произвођача што нас издваја у погледу ефикасности, конкурентности на тржишту и квалитета самог пива“, додао је Коста.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић изразио је задовољство што квалитетне пословне идеје уз довољно знања и жеље могу донијети пословне резултате.

„Повод ове посјете јесте био да се упознам са условима рада занатских пивара и уопште малих предузетника како бисмо кроз интервенције у закону могли прилагодити услове пословања њиховој величини јер, сасвим сигурно, не могу одговорити свим захтјевима који се испостављају индустријским пиварама и неким великим произвођачима. Свакако је неопходно да интервенишемо на законе и да им омогућимо успјешан развој, али и унаприједимо постојећи програм самозапошљавања“, истакао је градоначелник.

Занатска пивара „Лауфер“, породични бизнис смјештен у Брчком, купцима тренутно нуди свијетло пиво горњег врења и пшенично пиво, а како истичу ове зиме ће понуду да прошире и тамним пивом.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img