Gradonačelnik održao sastanak sa predstavnicima Mreže „Promoviši pozitivno“ i OEBS-a

Predstavnici Mreže „Promoviši pozitivno“ i OEBS-a u Bosni i Hercegovini danas su u Brčkom na radnom sastanku informisali gradonačelnika Brčko distrikta BiH Sinišu Milića i njegove saradnike o planovima u 2020. godini i eventualnim zajedničkim aktivnostima u ovoj godini.

Gradonačelnik je kazao da je važno da postoje projekti ali i spremnost udruženja da rade na promociji vladavine prava i zakonitosti jer, kako ističe, to je jedan od segmenata društvenog života koji obezbjeđuje zaštitu interesa svih.

„To su sve važne stvari koje doprinose jačanju društvene kohezije i na izvjestan način predstavljaju podršku i radu institucija vlasti u Brčko distriktu BiH. Važno je da postoji spremnost udruženja da rade i na promociji vladavine prava i zakonitosti jer to je jedan od segmenata društvenog života koji obezbjeđuje zaštitu interesa svih, što je jako važno u multietničkim sredinama gdje ne postoje različiti pogledi na pojedine događaje. Očekujem da će njihove pozitivne aktivnosti dovesti i do proširenja same Mreže“, kazao je Milić.

Koordinator Mreže „Promoviši pozitivno“ Damir Radenković kazao je da je pored planova na jačanju kohezije na lokalnom nivou cilj i proširenje Mreže na druge nevladine organizacije.

„Želja nam je ne samo da kvantitet dolazi do izražaja nego i kvalitet, tako da ćemo prvo obučiti te nevladine organizacije na principima osnova rada u koheziji i u nevladinom sektoru, pa ih onda uključiti u našu mrežu. Takođe, mi radimo i sa trideset drugih mreža u BiH kako bismo kroz zajedničke razmjene iskustava i aktivnosti postigli još bolji kvalitet rada. Pokušaćemo i sa vlastima na lokalnom nivou napraviti sistemsko rješenje praćenja kohezije“, kazao je Radenković.

Podsjećamo, Memorandum o razumijevanju sa Mrežom organizacija „Promoviši pozitivno“ potpisan je prošle godine u novembru, te je na taj način formalizovana saradnja s ciljem jačanja društvene kohezije.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime