Gradonačelnik Milić uručio poklone mladim “Super ljudima”

Gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić danas je, u Domu kulture Brčko, u okviru Dana  Prve osnovne škole uručio prigodne poklone učesnicima  emisije “Super ljudi” iz Brčkog.

Emisija “Super ljudi” televizijski je format regionalnog karaktera koji se emituje u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a takmiče se ljudi nadprosječnih intelektualnih vještina s posebnim sposobnostima, talentima i interesovanjima.

- Reklama -

Iz Brčkog je učešće u ovoj emisiji uzelo petero djece, mahom učenici Prve osnovne škole  i to; Luka Dabić, Sara Ilić, Andrej Mihajlović, Vanja Malić i Aleksa Gavrić, koji je učenik brčanske Gimnazije. Brčanski učenici su pokazali natprosječne vještine u vladanju memorijom, poznavanjem geografije, matematike i drugih vještina i predmeta.

“To je svakako zadatak svih nas, ne samo da tu supertalentovanu djecu zadržimo ovdje, nego da zadržimo i mnoge druge koji, ne samo iz Brčkog nego i iz cijele Bosne i Hercegovine, odlaze. To je, nažalost, postao jedan trend”, kazao je, ovim povodom gradonačelnik Brčko distrikta, Siniša Milić.

Nastavno osoblje Prve osnovne škole Brčko Distrikta organizovalo je, povodom dodjele nagrada učesnicima “Super ljudi”, svečanu priredbu gdje su nastupile brojne kulturne sekcije škole, a Dom kulture Brčko bio je pretijesan da primi sve zainteresovane.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime