Gradonačelnik Kadrić upriličio prijem za predstavnike medija

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić upriličio je tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija koji djeluju i rade u Brčkom.

Gradonačelnik je istakao da je ovo prilika za izvjesnu analizu aktivnosti koje su sprovođene tokom kalendarske godine, analizu dobre saradnje sa medijima i utvrđivanje zajedničkih planova za godinu koja dolazi.

„Mislim da smo imali u ovoj godini, i Vlada i Skupština, dobru saradnju sa novinarima u Distriktu. Imali smo objektivno izvještavanje i smatram da će to biti dobar temelj za narednu godinu koja će biti jako važna za Distrikt. Imamo izvjesne najave da će se procesi pokrenuti naprijed, da će biti i značajnijih reformi i tu će nam trebati podrška medija u Brčkom u smislu kvalitetnijeg obavještavanja i objašnjavanja brčanskoj javnosti da je neophodno da pristupimo određenim reformama koje će biti na korist zajednici u decenijima koje dolaze”, istakao je Kadrić.

Gradonačelnik je kazao da brčanski mediji imaju vrlo objektivan i izbalansiran pristup u izvještavanju. Posebno je istakao značaj vrijednosti informacija koje se iznose, a imaju kvalitet istinitosti.

„Ovo je trenutak u kojem se nalazimo, trenutak velikog iskušenja s pandemijom i generalno negativne slike i depresije koja vlada u zajednici. Bilo bi jako korisno za opšte stanje da se malo više promovišu dobre i pozitivne priče i da im se da na značaju i vrijednosti. Svi skupa treba da radimo na polju promocije vrijednosti, promocije vrijednih i humanih ljudi, humanih akcija, a ne na promociji onoga što ne zavrjeđuje pažnju”, zaključio je Kadrić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime