spot_img
spot_img

Градоначелник Брчког спасио живот суграђанину којем је позлило за воланом

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчког Зијад Нишић данас је још једном показао своју хуманост, тако што је помогао мушкарцу са нарушеним здравственим стањем који се затекао у саобраћајној гужви. Овим чином Нишић је потврдио да међу нама још увијек постоји емпатија према другом.

Наиме, данас око 16 сати, у вријеме највеће саобраћајне гужве у центру Брчког, Нишић је уочио двије женске особе које физичком снагом гурају аутомобил. Челник града одмах је изашао из свог возила те је журним кораком кренуо према суграђанкама, како би им помогао.

“Сплетом околности једна од двије женске особе је била медицинска сестра коју лично познајем те ми је пренијала да је возачу заправо позлило. Одмах сам га погледао, узео сам анамнезу и одрадио све оно што струка љекара налаже. Након тога сам ушао у свој аутомобил, пребацио у њега мушкарца те га одвезао у Службу хитне медицинске помоћи”, каже Нишић за Клиx.ба.

Нишић, који је по струци љекар, каже да је урадио оно што би требао и сваки његов суграђанин, али и учесник у саобраћају који по закону мора притећи у помоћ. Међутим, прaкса у БиХ је углавном другачија.

“Мене је више изненадило то што су женске особе саме гурале аутомобил, док су тај призор посматрали возачи који су се налазили у својим аутомобилима. Углавном су то били мушкарци. Ја сам се понашао онако како треба, али и како моја струка налаже”, додао је Нишић.

Иначе, ово није први пут да Нишић спашава животе људи и у тренуцима када није обучен у бијели мантил. Реанимацијом је спасио једног Нијемца на аеродрому у Анталији, а клинички мртвог Тунижанина у живот је вратио у Тунису. Неколико случајева његове медицинске интервенције забиљежено је и у Брчком.

 

 

(klix.ba/otisak.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img