spot_img
spot_img

Građani zbunjeni: Brčko Njuz jedva luđi od stvarnosti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Redakciji portala nula49 prethodnih dana javio se veliki broj naših sugrađana zbunjenih pojavom novog (dez)informativnog portala u našem gradu.

Veliki broj Brčaka zbunile su vijesti za koje su gotovo sigurni da su satirične, ali kako nam kaže jedan čitalac: “Ko će ga znati.”

“Prije pojave Brčko Njuza često sam nailazio na članke za koje sam bio siguran da su satiričnog karaktera, ali se ispostavilo da su istiniti. Sada čitam Brčko Njuz i siguran sam da su stvarnost”, dodaje on.

Čini se da su u moru ludih i luđih vijesti građani izgubili sposobnost da razlikuju stvarnost od satire.

Tako na stranicama Njuza stoji da se u Brčkom sprema još jedan štrajk.

“Kako naša Redakcija nezvanično saznaje, zaposlenici u javnoj upravi Brčko distrikta BiH, po ugledu na radnike u zdravstvu, planiraju održavanje štrajka radi ukazivanja na loše uslove u kojim rade”, stoji u tekstu.

“Prvi zahtjev se odnosi na pauzu. Jedna pauza je malo, a i ona je previše kratka. Zar vi stvarno mislite da se za pola sata može popiti kafa u gradu, obići nekoliko sekend-hend šopova i kupiti doručak da se pojede na miru u kancelariji? Drugi zahtjev se odnosi na seminare. Teslića i Neuma nam je preko glave, gospodo! Godinama tražimo da se seminari održavaju i u nekim drugim mjestima. Što je najgore, u Neum nas šalju i zimi. Šta ćemo tamo van sezone? Pošaljite nas na neku planinu da se možemo skijati”, dodaju u ovoj objavi.

I zaista, ko će biti siguran radi li se o brčanskoj stvarnosti ili o satiričnom komentaru na nju.

Ukoliko vam fali malo smijeha, još sjajnih tekstova možete naći na adresi brckonjuz.net, te zapratiti Fejsbuk stranicu Brčko Njuz.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img