spot_img
spot_img

Građani ne plaćaju parking: Povećano izdavanje dnevnih karti u Brčkom

spot_img
spot_img

Korištenje parking mjesta u Brčkom, nakon značajnog umanjenja u toku vanrednog stanja, odnosno pandemije kovida 19, vraća se u normalu tj. na nivo od marta ove godine.

No, ono što je u iznenadnom porastu je neplaćanje parkinga od strane vozača što je uslovilo i uvećani broj izdatih dnevnih parking karti.

“Iznenađujući je broj vozača koji samo u posljednjih desetak dana nisu platili korištenje parkinga, pa su kontrolori na terenu recimo u petak izdali 90, minulog utorka i srijede 74 dnevne karte, a čak je i subotom povećan broj izdatih dnevnih karti. Prosjek izdatih karti, ako ga poredimo sa istim periodom prošle godine, je čak 50 posto veći jer je prosjek minule godine bio 36, a sada je 52 dnevne karte po danu”, rekao je zamjenik direktora JP “Putevi Brčko” Mato Itrić.

On je dodao da je za vozače najpovoljnija varijanta da odmah plate parking, a ako već to nisu učinili, da plate sedam maraka, polovinu dnevne parking karte, jer im ukoliko predmet bude utužen i stigne do suda, troškovi mogu narasti i do 300 konvertibilnih maraka.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img