Građani Distrikta popustili u poštovanju epidemioloških mjera

Naredba Štaba za zaštitu i spašavanje o radu ugostiteljskih objekata do 23 časa uglavnom se poštuje, ali kada su u pitanju druge epidemiološke mjere kao što je nošenje maske ili držanje distance  građani distrikta su popustili iako se epidemiološka situacija usložnjava, kaže Damir Bulčević, šef Inspektorata distrikta.

On smatra da građani moraju  imati u vidu činjenicu da je broj zaraženih povećan i da epidemiološka situacija nije dobra, te da je pridržavanje epidemioloških mjera neophodno.

- Reklama -

Bulčević je zamolio sve  privredne subjekte  i građane distrikta da poštuju propisane mjere, jer će Inspektorat u suprotnom morati  sankcionisati sve koji krše naredbe.

“U distriktu Brčko je povećan broj zaraženih osoba virusom korona i osjetno je da su građani distrikta popustili u pridržavanju mjera koje se odnose na dezinfekciju,  na nošenje maski i druge preporuke koje je donio Krizni štab, zbog čega je i donesena odluka da ugostiteljski objekti rade samo do 23 časa”, pojasnio je Bulčević.

Na osnovu ove naredbe, Inspektorat distrikta vršiće pojačane kontrole rada ugostiteljskih objekata koje se odnose na naredbu Štaba o radu za vrijeme epidemije virusa korona, a koje se najviše odnose na fizičku distancu, raspored stolova, dezinfekciju i ostalo.

Sugeriše se vlasnicima ugostiteljskih objekata da organizuju rad što je moguće više na otvorenom, odnosno u baštama.

Bulčević naglašava da zbog ne poštovanja rješenja inspektora distrikta  kazne mogu biti od 1.000 do 10 hiljada maraka.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime