spot_img

Građani donirali oko 15 tona odjeće

Published:

Javno preduzeće “Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH započelo je 12. novembra 2014. godine akciju prikupljanja odjeće, obuće i ostalog tekstila putem četiri humanitarna kontejnera. Kontejneri su postavljeni na isto toliko lokacija i to u gradskom parku, kod JU Gimnazija, kod Doma zdravlja i u ulici Uzunovića – u prepoznatljivim bojama i oznakama našeg preduzeća.

Od kraja 2014. do početka 2017. godine prikupljeno je oko 15 tona odjeće, obuće, krpenih igračaka, posteljine i drugog tekstila. U isto vrijeme, realizovano je više od 570 zahtjeva građana za dodjelu ove vrste pomoći, među kojima i donacije za NVO Trka za život, Udruženje građana Ivici, SOS dječije selo Gračanica i MZ Brka, koji su zatražili pomoć za svoje štićenike.

Ono što je pohvalno za sve ovo vrijeme, jeste da najveći broj građana koji doniraju ovu pomoć, u kontejnere odlažu čistu, urednu i u kese složenu odjeću, obuću ili druge potrepštine od tekstila. Sa druge strane, česta su oštećenja na kontejnerima od strane vandala i nesavjesnih građana, koji ovakvim činom negativno utiču na akciju i nanose štetu i onima koji žele da pomognu i onima koji zatraže pomoć. Svako oštećenje, naši radnici, koji su i napravili kontejnere u radionici preduzeća, otklanjaju, ali apelujemo da se kontejneru ne oštećuju i da se u njih odlaže samo ona roba za koju su i namijenjeni.

Vođeni željom da prikupljena odjeća, obuća i ostali iskoristivi tekstil i roba, koja je i dalje dobrog kvaliteta, stigne na prave adrese, i ovaj put pozivamo organizacije i građane da nam se jave. Dolazak do pomoći je jednostavan – popuniti i predati obrazac na protokolu preduzeća u ulici Tina Ujevića 66 ili kontaktirati Pozivni centar na besplatnu info liniju 0800 505 07.

 

 

 

(nula49.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img