spot_img
spot_img

Град одбојке: 16. титула освајача Купа Републике Српске за Бимал Јединство

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одбојкашице брчанског Бимал Јединства 16. пут су освојиле Куп Републике Српске, савладавши на свом терену Бањалуку Волеј.

Домаћини су савладали госте из Бањалуке синоћ са 3:1, док је резултат по сетовима био 23:25, 25:16, 25:14 и 25:19.

За најбољу играчицу финалне утакмице проглашена је одбојкашица Бимал Јединства Анђелка Радишковић.

Тренер Бимал Јединства Смаил Пезеровић рекао је новинарима да им је противник био добро познат јер су Брчанке против Бањалучанки одиграле четири утакмице у току мјесеца, те да нијансе, ко се први прилагоди, одлучују овакве утакмице.

“Бањалука је вечерас пробала са неколико ротација, заврнула је поставу за три и добила тај први сет. То није било изненађење. Очекивали смо такву реакцију. Томе смо се прилагодили и након тога добили три сета и освојили Куп”, рекао је Пезеровић.

Тренер БЛ волеја Радмила Марковић сматра да је њен тим дао свој максимум у првом сету, након чега се емотивно и физички испразнио.

“Ми играмо без адекватне измјене. Чим примачи на пријему сервиса попусте, тешко се враћамо у игру. Против `Јединства` је потребно играти цијелу утакмицу 120 одсто. У овом моменту за то нисмо били способни”, рекла је Марковићева.

Она је честитала побједу Бимал Јединству, додајући да су одиграли добру одбрану.

Помоћник министра за породицу, омладину и спорт Републике Српске Марио Ђуран истакао је да чињеница да клубови из Републике Српске успјешно наступају на међународним такмичењима и заједничким лигама на нивоу БиХ говори да квалитетно раде свој посао.

“Министарство помаже развоју одбојке у Српској путем нашег гранта за савезе, клубове или кроз финансирање одређених пројеката, као што су `Мале олимпијске игре` и други”, рекао је Ђуран.

Доминација брчанске одбојке

Подсјетимо, синоћ су Куп Републике Српске освојили и брчански одбојкаши – МОК Младост Брчко у финалу је савладао Љубиње резултатом 3:0 (25:14, 25:22, 25:16).

Одбојкашима Младости ово је била девета узастопна титула, а Брчко је још једном показало да је град одбојке без конкуренције у БиХ.

 

 

 

(nezavisne.com/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img