spot_img
spot_img

Голић: Упућена иницијатива за субвенционисање трошкова боравка дјеце у вртићима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

“Упутили смо Одјељењу за образовање иницијативу за субвенционисање дијела трошкова боравка дјеце у приватним предшколским установама са подручја Брчко дистрикта за школску 2021/2022. годину, како би се исти нашао у Буџету за ову годину”, рекао је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко и посланик у Скупштини БД.

Он је подсјетио да је неопходно да Брчко дистрикт помогне родитељима у остваривању што бољих услова за почетни степен одгоја и образовања најмлађих суграђана, те да се елиминишу листе чекања у јавним вртићима.

“У циљу превазилажења дугогодишњег проблема, недовољног смјештајног капацитета у јавним вртићима, морамо омогућити да сва дјеца имају иста права и створити услове за збрињавање дјеце са листе чекања, те да сва пријављена дјеца буду обухваћена предшколским одгојем и образовањем”, нагласио је Голић.

Голић је још додао да очекује да ће Иницијатива бити прихваћена и да ће овај проблем напокон бити ријешен, док се не створе услови за изградњу нових јавних вртића.

“Здравље дјеце је на првом мјесту, те смо зато припремили и у процедуру ћемо упутити Измјене Закона о образовању којим би превентивни стоматолошки и офталмолошки прегледи ученика од првог до трећег разреда Основне школе били обавезни”, закључио је Голић.

“Скупштинским усвајањем Декларације о информатизацији Брчко дистрикта, преузели смо обавезу увођења информатичких предмета у основне школе. Мораће се ревидирати наставни план и програм, те информатику као обавезан предмет увести од првог разреда основне школе, и она мора заузети посебно мјесто у образовном систему Брчко дистрикта”, истакао је Голић.

Нагласио је да је Партија демократског прогреса свјесна да нам предстоји 10 кључних реформских година у којима ћемо наше младе људе, систем и начин размишљања морати прилагодити дигиталној фази.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img