spot_img
spot_img

Glavni koordinator Vlade razgovarao sa predstavnicima ŽOK „Bimal-Jedinstvo” o predstojećoj sezoni

spot_img
spot_img

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas je u zgradi Vlade razgovarao sa predsjednikom ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Esadom Omerhodžićem, trenerom Smailom Pezerovićem i Sašom Grekulovićem, sportskim direktorom ŽOK „Bimal-Jedinstvo”, o predstojećoj sezoni i nastavku saradnje.

Šadić je pohvalio dosadašnji rad kluba, ali i zaželio da klub ostvari još bolje rezultate kako bi što duže ostali u evropskim takmičenjima.

„Danas smo sumirali još jednom pozitivne i dobre rezultate našeg kluba, ali razgovarali smo i o aktivnostima koje se odnose na narednu sezonu kako u domaćem prvenstvu tako i evropskom. Takođe, moraćemo ubrzati aktivnosti na rješavanju opremanja sala kako bi mogli nastupati, ali moramo raditi i na aktivnosti izgradnje multifunkcionalne dvorane. Drago mi je da je klub zadovoljan dosadašnjim aktivnostima koje im je Vlada pružila. Mi očekujemo da na takmičenjima ostvare što bolje rezultate kako bi ostali što duže u evropskim takmičenjima”, kazao je Šadić ističući da će, ukoliko klub bude učestvovao na takmičenjima, lokalna zajednica omogučiti prevoz navijačima i ostalim zainteresovanim licima kako bi „brčanske princeze” imale podršku i sa tribina.

Predsjednik ŽOK „Bimal- Jedinstvo“ Esad Omerhodžić kazao je da je rad kluba i Vlade na visokom nivou i da su sva finansijska očekivanja ostvarena do nove godine.

„Dosadašnji rad kluba i Vlade je na izuzetno visokom nivou. Sva naša finansijska očekivanja su ostvarena do nove godine. Mogu reći da je ekipa spremna za takmičenje i klub sigurno očekuje dobre rezultate. Pored dobre komunikacije sa Vladom, ipak potrebno je što prije riješiti sportsku salu, odnosno omogućiti barem da se MEVZA liga (srednjoevropska liga) igra u Brčkom”, kazao je Omerhodžić.

Trener Smail Pezerović u razgovoru sa glavnim koordinatorom kazao je da klub već nekoliko godina uživa u plodovima svoga rada, da je kruna svega učešće u srednjoevropskoj ligi i da je to veliki izazov za klub i igrače.

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img