spot_img
spot_img

Главни координатор Владе и замјеник амбасадора Италије у БиХ о јачању сарадње

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Главни координатор Владе Брчко дистрикта БиХ Сеад Шадић данас се у згради Владе састао са замјеником амбасадора Италије у БиХ Матеом Евангелистом и разговарао о привредним активностима које се реализују на подручју дистрикта као и јачању сарадње са Италијом.

Тема данашњег разговора била је, између осталог, и борба против корупције као и значајност пројекта „Луке Брчко”.

„Ми смо се с члановима координационог тијела у борби против корупције на нивоу БиХ упознали на који начин се Италија бори и рјешава проблем корупције. Тада је иницирано да у будућности наша држава присуствује једној додатној обуци коју би реализовала нека италијанска агенција, а све с циљем додатног упознавања начина борбе против корупције. Такође, разговарали смо и о рјешавању ревитализације „Луке Брчко” и упознали га о важности тог пројекта за нашу локалну заједницу, БиХ, али и окружење”, истакао је Шадић.

Шадић је подсјетио да је Италија пријатељ од самог формирања Дистрикта и да своје присуство константно показује. Он је нагласио да се помоћ Италије и у времену пандемије не смије никада заборавити.

„Италија помаже БиХ и у вријеме пандемије и нећемо никада заборавити када су њихови љекари давали стручну помоћ нашим здравственим радницима”, казао је Шадић.

Замјеник амбасадора Италије у БиХ Матео Евангелист током данашње службене посјете казао је да пажња Италије према ентитетима, држави БиХ и Дистрикту није промијењена.

„Италијанско присуство никада није нестало. У Дистрикту су још увијек добро укоријењена одређена италијанска предузећа која овдје раде. Нека од њих запошљавају и десетине младих људи који на свој начин дају допринос развоју ове територије”, казао је Евангелист.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img