Glasajmo za film brčanskih gimnazijalaca!

Krajem maja ove godine učenici brčanske Gimnazije “Vaso Pelagić” snimili su kratkometražni film pod nazivom “Ti biraš svoj put”. Sada je vrijeme da im jednim lajkom pomognemo da osvoje zasluženu nagradu!

“VIVA škola filma” prvi put je bila u našem gradu, te u JU Gimnazija “Vaso Pelagić” održala trodnevne filmske radionie za mlade pod nazivom “Od ideje do realizacije”, nakon kojih su naši gimnazijalci naučili kako samostalno kreirati sopstveni film.

- Reklama -

Nakon što su uspješno prošli obuku, brčanski gimnazijalci snimili su svoj prvi kratkometražni film “Ti biraš svoj put”.

Film prati priču jedne mlade glumice i govori o problemima koji okružuju mlade ljude, te o tome koliko je važno vjerovati u svoje snove, uvijek ih iznova graditi i nikada ne odustajati.

Sada je naš red da pomognemo našim mladim sugrađanima da ostvare svoje snove – lajkujte fejsbuk stranicu Viva Feslivala (OVDJE), a onda pratite uputstva kako biste glasali za film “Ti biraš svoj put”. Potrebno je da izaberete željeni film, odete na dno stranice i kliknete na zeleni kvadratić.

Jednim lajkom možete pomoći brčanskim gimnazijalcima da u subotu, 15. septembra, u konkurenciji ekipa iz 18 gradova BiH baš oni odnesu pobjedu.

“Viva škola filma” je, inače, filmska, teorijska i praktična radionica pod nazivom “Od ideje do realizacije” za mlade od 13 do 21 godine, na kojoj mladi iz cijele BiH kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju kratki film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime