Generalni konzul Republike Turske posjetio Privrednu komoru Brčko distrikta

Generalni konzul Republike Turske gospodin Oguz Kilič posjetio je Privrednu komoru Brčko distrikta BiH i ovom prilikom održao sastanak sa rukovodstvom Privredne komore, koje su zastupali predsjednik Niko Sadrić, potpredsjednik Sanela Hadžajlić, predsjednik Upravnog odbora Aleksandar Vujičić, potpredsjednik Upravnog odbora Ibrahim Muftić i član Upravnog odbora Duško Kuprešanin.

Sastanku je ispred Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH prisustvovao predsjednik Ševal Suljkanović.

Privredna komora Brčko distrikta BiH je izrazila svoju zahvalnost za posjetu generalnog konzula Republike Turske gospodina Oguza Kiliča, koga je upoznala sa aktivnostima Komore i stanju u privredi.

Kilič je izrazio zadovoljstvo sastankom na kome su predstavljeni i podaci o vanjskotrgovinskoj razmjeni između Brčko distrikta BiH i Republike Turske. Ujedno, govoreno je o informacijama za potencijalne investitore, uključujući beneficije koje investitori imaju u Brčko distruktu BiH, te su prikazani podaci iz pojedinačnih djelatnosti privrednih subjekata koje rukovodstvo Privredne komore predstavlja.

Sastanak je ocijenjen kao susret na obostrano zadovoljstvo uz razmjenu korisnih informacija.

Dogovoreni su budući susreti i način razmjene informacija o potencijalnim uvozno izvoznim djelatnostima između Brčko distrikta BiH i Republike Turske, te informacije koje su potrebne potencijelnim investitorima iz Republike Turske.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime