spot_img

Gdje nestaju pare iz brčanskog Jedinstva?

Published:

spot_img

Čini se da Jedinstvo iz Brčkog prolazi kroz svoj najteži period. Klub nikako da se postavi na zdrave noge i da krene linijom uspjeha.

Nova blamaža, nekada velikog kluba, zabilježena je u nedelju na meču sa Veležom iz Nevesinja. Poraženi su sa 1:3. Igrači seniorskog sastava Jedinstva odbili su da igraju utakmicu, jer im klub nije isplatio dugovanja.

Nisu izašli na teren seniori, ali jesu juniori. Kompletna bruka pukla zbog 2.500 maraka. To se trebalo igračima isplatiti pred tu utakmicu. Dakle svima, ponavljamo svima, je trebalo isplatiti 2.500 konvertibilnih maraka.

Ne pojedinačno, već je to ukupna suma. Fudbalerima je bilo obećano da će to biti urađeno pred okršaj sa Veležom, ali su prevareni, ne prvi put i većina njih se preselila ili na tribine ili je otišla kući sa stadiona, piše sportdc.net.

Neki stariji i iskusniji su ipak, iako su bili obećali da neće igrati, izašli na teren, ali su više statirali nego igrali. Tako je Mirko Vasić sa slomljenim prstom bio na terenu. Kažu da nije ni pipunuo loptu, dok je golman Danijel Ilić bio u špicu napada. Duško Stajić i Neven Marković nisu željeli ni da gledaju susret.

Igrači koji su bili na tribinama imali su ’’posjetu’’ klupskog čelnika Čede “Boksera” Boškovića. Pokušao ih je uvjeriti da izađu i odigraju utrakmicu, ali oni nisu htjeli. Mada je Čedo Bokser poznat po agresivnosti u ovom slučaju nije bio. Korektna priča se završila neuspjehom.

Podsjećamo i inače da je delagat ovog susreta napisao poražavajuće stvari o klubu. Da su svlačionice užasne, da je prljavština na sve strane, a da se igrači skidaju u neuslovni kontejnerima. Odmah po završetku susreta i sportski direktor kluba Damir Huseljić je digao ruke i napustio klub. Sportdc.net, iz izvora bliskih Jedinstvu, saznaje da se nije slagao sa potezima predsjednika Milorada Živkovića, poznatijieg kao Mile Astraplan.

On se kako je rekao izvor blizak Jedinstvu ne pojavljuje tako često u klubu. Tek povremeno. Nakon ove bruke sa Veležom se oglasio i rekao da će podnijeti ostavku, jer Brčko i njegova administracija ne podržavaju klub. Da li će to uraditi ostaje da se vidi?

Prošle godine je u klupsku kasu iz Brčkog stiglo više od 100.000 maraka. Kažu da je prije petnaest dana uplaćeno 50.000 maraka. Nismo u klubu mogli saznati da li su te pare i stvarno legle i gdje su završile. Kod igrača definitvno nije ni tih 2.500. Da jeste klub se ne bi brukao…

A brukao se i odlukom da se igračima zabrani ishrana u jednom brčanskom restoranu. Na sreću ukinuta je ta zabrana. Kako smo saznali četvorica fudbalera sa strane smještena su u jednu veću sobu i od grijanja imaju jednu grijalicu.

Toliko o našem fudbalu i odnosu prema sportistima!

 

 

 

(sportdc.net)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img