spot_img
spot_img

Гдје ће Брчаци дочекати Нову годину?

spot_img
spot_img
spot_img

И поред несташице која влада у друштву, у сусрет новогодишњим празницима, многи Брчаци ће годину на измаку испратити у некој од европских земаља, док су се неки одлучили за зимовање на нашим планинских љепотицама.

Но, добар дио анкетираних грађана празнике ће, ипак, провести у свом граду.

Према понудама брчанских туристичких агенција и добијеним подацима, у односу на прошлу годину, видљив је пораст интересовања за новогодишња путовања. Тако кажу да су грађани највише заинтересовани за европске дестинације (Беч, Будимпешта, Италија, Праг, Атина), а неријетки се одлучују и на нешто удаљеније локације (Турска, Русија).

Цијене аранжмана за дочек Нове године изван Босне и Херцеговине с укљученим пријевозом и смјештајем крећу се оквирно у распону од 250 до 1.050 марака, док најскупља путовања досежу цијену и до 1.600 марака.

Мишљења и изјаве грађана су опречни подацима агенција. Већина анкетираних грађана изјавила је како ће Нову годину ипак дочекати у свом граду, у угоститељским објектима који су организирали дочек, на Градском тргу уз концерт групе Дивље јагоде или пак с породицом у топлини својих домова.

Када је ријеч о зимовању интерес је врло слаб првенствено због временских (не)прилика, а потом и због цијена. Према добијеним подацима, Брчаци су углавном заинтересовани за дестинације унутар земље, понајвише за Бјелашницу и Јахорину, али и Копаоник, гдје се цијене се крећу између 750 и 950 евра за седмодневно путовање за четверочлану породицу с двоје одраслих и двоје дјеце.

Када су у питању иностране дестинације, цијена се креће од 1.200 до 2.000 евра овисно о категорији хотела, дестинације и услуге која се нуди.

Статистички посматрано, број одлазака наших суграђана изван граница БиХ је повећан у односу на прошлу Нову годину, а уочљив је пад интереса за одлазак Брчака на прославу и зимовање у планине.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img