FZO Brčko distrikta pozvao pacijentska udruženja na potpisivanje memoranduma o saradnji

- Reklama -

Miodrag Todorović direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta sastao se danas sa predstavnicima pacijentskih udruženja u Distriktu i pozvao ih na potpisivanje memoranduma o međusobnoj saradnji.

– Smatramo da na taj način možemo doprinijeti unapređenju sistema zdravstvene zaštite. Takođe, želimo da budu aktivni učesnici predstojećeg događaja Dani zdravstva koji će biti održani 6 i 7. novembra ove godine uz učešće renomiranih stručnjaka iz BiH i inostranstva, zaposlenih u zdravstvenim ustanovama Distrikta, učenika Medicinske škole i predstavnika institucija – rekao je Todorović.

- Reklama -

Pojasnio je da će osim razmjene iskustava i proširenja znanja iz oblasti struke ovaj događaj biti posvećen i upoznavanju osiguranka sa mogućnostima i pravima koje mogu ostvariti putem Fonda.

U posljednjih par mjeseci ovo je drugi sastanak koji Fond organizuje sa pacijentskim udruženjima koja smatraju da je ovaj oblik saradnje veoma koristan.

– Uspjeli smo da ispunimo najveći broj zahtjeva pacijentskih udruženja vezanih za ortopedska pomagala. Uveli smo neka nova ortopedska pomagala na listu, u nekim slučajevima smo povećali broj, a u nekim skratili rokove njihovog korišćenje i sve smo radili prema sugestijama pacijentskih udruženja – rekao je Todorović

Ramiza Musić, predsjednik Udružnja oboljelih od malignih bolesti „Brčansko srce“ kaže da su zadovoljni saradnjom i da kao osiguranici lakše i brže ostvaruju svoja prava.

– Smatramo da je ideja Fonda o saradnji sa pacijentskim udruženjima veliki pomak od kojeg već imamo rezultate – rekla je Musićeva.

Jasmin Hemza iz Udruženje parplegičara i oboljelih od dječije paralize kaže da su kao aktivni korisnici ortopedskih pomagala veoma zainteresovani da znaju šta i pod kojim uslovima mogu koristiti od ortopedskih pomagala.

– Do sada je saradnja bila površna ali se u zadnje vrijeme stanje promijenilo- ocijenio je Hamza.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime